Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindent összeszedtem, vagy...

Mindent összeszedtem, vagy van még valami?

Figyelt kérdés

A kutyusomat 12 hetesen, tenyésztőtől hozom el, benti kutyus lesz.

Egyszeri költségek:

-fekhely

-tálak

-játékok

-nyakörv

-hám

-póráz

-+ ivartalanítás

A többszöri költségekkel tisztában vagyok (prémium minőségű táp, oltások, féreghajtások, betegség esetére félretett pénz)

Kihagytam esetleg valamit?

2018. júl. 18. 14:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%
Ami tényleges egyszeri költség az csak az ivartalanítás. Egyébként kb mindent írtál.
2018. júl. 18. 14:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem. A többi miért nem egyszeri? Rendszeresen cserélni kéne?
2018. júl. 18. 15:02
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem mindent összeszedtél. Az első válaszoló gondolom úgy gondolja, hogy nem ugyanazt a tálat, hámot stb fogja használni a kutya 12-15 évig, de ezt akkor sem nevezném rendszeres költségnek. Lehet csak 3-4 év múlva kell tálat, fekhelyet cserélni.
2018. júl. 18. 15:19
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

Egy idő után mindegyik elhasználódik, vagy kinövi.

A nyakörv és a hám a kutya növekedésétől függően egy idő után már nem lesz jó rá. A játékokat elnyűvi, széjjel rágja, stb... De ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy olyan sűrűn kell majd váltogatni.

Én még hozzátenném a listádhoz a fürdetéshez szükséges holmikat, mint a törölköző, sampon. Fésű a szőrétől függően. Illetve később a bolhairtó cseppek.

2018. júl. 18. 15:22
 5/14 A kérdező kommentje:
Az előző kutyámnak nem kellett egyiket sem cserélni, a hám kivételével, amit kinőtt. De a fekhely, tál, játék, nyakörv, póráz minden jó volt élete végéig. Mindegy, köszönöm a válaszokat!
2018. júl. 18. 15:38
 6/14 anonim ***** válasza:
48%

1. vagyok.Ha nem is teszi tönkre a dolgokat, idővel elhasználódik mindenképp, persze, nem havonta, de azért nem is elég 1x meg venni.

fekhely:Az én kutyámé fél évig nem volt meg, mert ő maga tönkre tette.

tálak:anyagtól függ, lehet elég sokáig jó lesz, pl fémet érdemes venni, az talán nem törik el.

játékok: Ez attól függ, hogy a kutya, hogy fog viselkedni.Az enyém egy hónapon belül szét szed kb minden játékát.

nyakörv&hám:Kinövi először, utána pedig kopás és szakadás miatt kell időnként új.

póráz:Szintén szakadnak sajna idővel.

2018. júl. 18. 15:39
 7/14 A kérdező kommentje:
Az enyémnek egész életében jó volt a fekhelye, a tálai, a játékai, a nyakörve és a póráza is. Soha egyik sem ment tönkre.
2018. júl. 18. 15:58
 8/14 anonim ***** válasza:
68%
Az sosem baj, de ettől független érdemes számolni vele, mert a másik kutya lehet szét rág majd dolgokat...
2018. júl. 18. 16:14
 9/14 A kérdező kommentje:
Ezt az elhasználódásra írtam. Egyébként egy valamit szétrág egy kölyök, azt mondom, oké, tiltom. Még egyet szétrág, akkor is oké, tiltom. Kettő után tudni szokták, hogy nem kéne, legalábbis nálunk 2 volt a rekord. Két játék.
2018. júl. 18. 19:11
 10/14 anonim ***** válasza:
40%
Külső-belső parazita elleni védlem. Attól függően, hogy nyakörv, tabletta vagy csepp, erre 7/3/1 havonta költeni kell, szívféreg ellen csak havonta lehet védkezni.
2018. júl. 18. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!