Szerintetek jó ötlet lenne egy harmadik kutya?
A szívemre teszem a kezem, és kijelentem, hogy a kutyáim a világot jelentik nekem!
3 és 7 évesek.
Az idősebbik fiú, a fiatalabbik a lány. A fiú nem szeret a lánnyal játszani, ő megszokta azt a 4 évet, hogy egyedüli kutya. Így kb hetente 5 percet játszanak együtt. Külön külön vannak fárasztva, viszont együtt foglalkozunk velük. Úgy értem, ha a kertben dobom a labdát mindketten futnak utána, de a szellemi fárasztás külön történik. Mégis teljesen más jellemek. A fiú nagyon szeret futni, felfedezni, keresni. Míg a lány inkább ugrál, labdázik, és akadálypályán edz. Attól függetlenül, hogy nem játszanak együtt nagyon szeretik egymást. Soha nem irigyek egymásra, és sokszor alszanak egymás mellett, vagy egymáshoz bújva.
A lány imád kerten kívül más kutyákkal játszani, futkározni, birkózni. A fiú nem annyira játszik más kutyákkal, csak pár kutyussal kezd el szaladgálni a legtöbb mellett elmegy.
Szóval a lánynak szeretnék egy "játszótársat" . Annyira örök ugrabugra, hogy igényelné, hogy 0-24 olyan kutyával legyen, aki benne van szinte mindig a játékba. A fiú kutyámat hiába fűzi, nem igazán akar vele játszani.
Ezért kislány kutyusra gondoltam.
Természetesen, ha lesz még egy kutyusunk ugyanúgy mindent meg fog kapni, mint a mostani kettő. Ugyanolyan prémium táppal etetném, és ugyanúgy a családunk tagja lenne.
De félreértések ne essenek, így leírom, hogy nem az a cél, hogy a lány kutyám lefáradjon (mert az az ÉN feladatom), hanem az, hogy legyen egy olyan társa is, aki mindig bohóckodna vele.
Persze még nem eldöntött, hogy lesz e.
Nektek mi a véleményetek?
Abban biztos vagyok, ha lesz is akkor remek élete lesz nálunk.
És mi lesz akkor, ha a harmadik kutyusról az összeszoktatás után kiderül, hogy ő sem vevő a tiéd bohóckodására?
Ez nem attól függ, hogy fiú vagy lány, egyszerűen személyiség kérdése. És egy-két találkozásból nem derül ki az sem, hogy hosszú távon működne-e.
Ha szeretnél harmadik kutyát, akkor hajrá, de csak ezért én nem vállalnám be, túl nagy lutri.
Ez teljesen jogos!
Ezért mondtam, hogy még nem eldöntött.
Ha esetleg erre találnánk megoldást azonnal jöhetne a kutyus hozzánk.
Egy ilyen egyesületet biztosan tudok: "Állat és Ember Állatvédő Egyesület"
Hozzájuk tuti lehet vinni sajátot. De a kutyák nem mind egy helyen vannak, hanem ideiglenes befogadóknál, így lehet több helyre is el kell látogatnotok.
Kedves utolsó válaszoló!
A körülményeket írtam le, és a felfogásomat próbáltam kifejteni az olvasóknak.
Nem nagyzolni akartam, nem vagyok Isten.
Annyit viszont biztosra tudok, hogy jó minőségűt esznek, és nagyon sokat van velük foglalkozva. A kutyák igényeiben biztos vagyok, hogy ki van elégítve.
A tanácskérésem arra irányult, hogy jó ötlet lenne e még egy kutya. A sorsa jó lenne nálunk.
Csak, hogy mégis 3 kutya. Akinek esetleg több van, mint kettő leginkább az ő véleményük érdekelne.
Kérdezd meg Cesar Millan-t, Ő meg tudja neked mondani, hogy hogyan kell több kutyát egyben tartani tökéletesen.
Mellesleg nekem 6 volt panelban. Most már udvar, de semmivel sem jobb vagy rosszabb nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!