Egy harmadik kutya okozna bajt?
Van egy 9.éves szuka németjuhászom és egy első éves szuka tacskóm.
Az lenne a kérdés, hogy egy harmadik kutya miatt lenne bármi gond is? (A németjuhásznak esze ágában sincsen bármi rosszat is tenni nekünk kölyökkora óta mi neveljük). A tacsival nagyon energikusak egész nap, öröm velük lenni.
A kérdés, hogy egy 3. kutya nagyon nagy káoszt tudna csinálni? A németjuhász nagyon pozitívan vette a tacsi érkezését. Egy 3. kutyára is várhat ilyen fogadtatás?
Erre a választ csak te tudhatod. Ha a kutyáidat naponta viszed sétálni, más kutyák közé, akkor pontosan tudod, hogyan reagálnak más kutyákra. Ha nem viszed őket rendszeresen sétálni, akkor ezt kéne bepótolni, mielőtt új kutya jön.
Azt is csak te tudhatod, hogy mekkora lenne a káosz. Ha az első két kutya 99%-ban meg van nevelve, akkor a harmadik kutya miatt sem lesz különösebb gond. Ha viszont problémásak, akkor nevelni kéne őket, mielőtt új kutyát hozol.
Ezt neked kell tudnod, ha ismered a kutyáidat.
Hogyan viselkednek a sétákon az idegen kutyákkal?
Valamint tilthatóak-e szükség esetén?
A Németjuhász abszolút jól nevelt, volt fiatalabb korában kutyaiskolában is.
A kis tacsi meg még kamaszodik, így együtt lehetne még tanítani a harmadikkal.
Tiltani szükség esetén biztosan lehet!
Azért szeretnék egy harmadik kutyát, mert a másik 2 az igazából apa kedvenc fajtája, de nekem meg a Husky a fő-fő kedvenc.
Már előre csináltam egy tervet, ha akarjátok, leírom majd.
Hajnali 5 körül elmennénk 1-1.5óra sétára.
Napközben suli-stb.
Estefelé pedig még egy sétára mennénk (uncsitesómmal van egy megszokott útvonalunk ami nagyjából 2óra).
Amikor van időm akkor pedig nyugisan tanítgatom.
Kis kiegészítőnek: Anya nevelőszülő, így társaság a kutyák mellett még bőven lesz.
És a pincénkben ki van alakítva egy tök stílusos szoba, így ott mindig hűvös van (Napközben kinnt van a kutya, éjszakára bent lenne velem ott).
Ez szerintem teljesen jó lenne így egy Huskynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!