Amstaff, pit szakértők tudnátok tippet adni, hogy mitől lehet mostanában nagy szája a kutyámnak?
9hónapos kan pit-em van.
Sosem volt semmi gond a kutyaval. Nagyon baratsagos volt mindenkivel! Kutyakkal emberekkel egyarant. 2 hete fordult elő elosszor hogy a tavolban meglatott 2 kutyát és őrulten elkezdte ugatni. Elotte latott mas kutyakat is, azokra semmi csak figyelte oket.
Utána volt hogy elindultunk sétálni es ugyan igy a szomszed nenit kezdte el ugatni. A harmadik eset 2 kisgyerek volt. Hozzateszem a szulok nagyon nem orultek. En sem orultem volna a helyukben.
Egy hete lett ivartalanitva.
Mit lehet a gond? Meg fog ez szünni? Mit tegyek?
Persze, tiltom neki!
De valami ötlet, hogy mitől lehet?
Közben elolvastam a cikket amit belinkeltem, hááát nem tudom számodra mennyire hasznos. Szerintem baromság.
Mindenesetre a kutyád most kamaszodik, szemtelen, ha egyedül nem tudod letiltani az ugatásról - ami nem egy was ist das pórázon, és előbb mint utóbb megtanulja - vidd kutyaiskolába ott majd segítenek neked. De ha nincs kutyasuli, házhoz járó kiképző is tud segíteni nektek.
Kérj szakszerű segítséget mert olvashatóan nem vagy a helyzet magaslatán, és ne a kutya legyen a bűnbak, mert halvány lila elképzelésed sincs mitől ugathat másokra!
Kamasz lett, arcoskodik, nagyfiúskodik, ő akar lenni a főnök :) Eddig kölyök volt.
Nagyon-nagyon határozott nevelésre lesz szüksége a következő időben. Határozott tiltás! A főnöknek neked kell lenned; majd te eldöntöd, kit és mikor ugathat meg, és egyáltalán mit szabad neki és mit nem. Ehhez a fajtához (és még sok másikhoz) csak így szabad hozzáállni.
Magától nem szűnik meg, sőt egyre rosszabb lesz, a helyes útra neked kell terelned.
Mindenképpen javaslott kutyaiskola, olyan, ahol az engedelmességi képzés mellett szocializáció, falkázás is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!