Kutyával Horvátországba hogyan induljak el? Határon mennyire nézik?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom kell chip, útlevél, oltás. Ezek mind megvannak.
Viszont azt is olvastam, hogy 21 napnál régebbi oltással lehet csak kimenni, amennyiben nem volt korábban veszettség ellen oltva. A miénk volt, de mivel friss az útlevél, a korábbi oltásokat csak a Magyar oltási könyvvel tudom igazolni, a jelenlegi meg nem lesz 21 napos mire kimegyünk. Ez nem probléma? Egyáltalán mennyire nézik a határokon?
Isztriára indulunk és Szlovén oldalról lépnénk be Horvátországba.
2018. júl. 15. 15:05
1/4 anonim válasza:
21 napnál régebbi de 1 évnél nem régebbi veszettség oltás kell. Tehát ha 1 éven belül megkapta az előzőhöz képest akkor tökéletes. Vidd magaddal az oltásit is, hiszen abban van minden korábbi oltás. Nem sűrűn nézik a határokon (bár arra még nem voltam kutyával) de bármikor kaphatsz ellenőrzést és nézhetik, ilyen viszont már volt velünk.
3/4 A kérdező kommentje:
#1 válaszolónak: Köszönöm!
#2 válaszolónak: Köszönöm, de a googlén található linkeket gondolkodás és értelmezés nélkül én is be tudom másolni. Ismerem ezt az oldalt, de a kérdésemre pont nem kaptam meg belőle a választ.
2018. júl. 15. 21:08
4/4 anonim válasza:
1.Az oltási könyv nem érvényes külföldön.Viszont,ha már megvan az útlevél,abban bent van az oltás dátuma,"átvezetve" megjegyzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!