1 kuvasz vagy 2 kuvasz?
Figyelt kérdés
Most költöztem egyedül egy házba, amelynek hatalmas területe van. Szüleimnél mindig pásztorkutyánk volt - kuvasz, komondor -, de mindig csak 1 és ugye ott nagy család volt, itt viszont egyedül vagyok és félek, hogy kevés lenne a kutyának az én rendszeres, de egyedüli társaságom. Jobb ötlet vajon, ha egy testvérpárt hozok el?2018. júl. 11. 10:08
1/4 anonim válasza:
nem feltétlen, 2 kutya ritkán szórakoztatják egymást. Inkább vegyél csak 1 kutyát, de azzal foglalkozz minden nap, heti párszor vidd ki a kertből, had szocializálódjon és szaglásszon körbe. A séták nagyon jót tesznek a kutya-gazdi kapcsolatnak és jó lehetőség nevelésre. Ha van igénye rá akkor játszatok minden nap, tanítsd, neveld, vagy csak ülj ki mellé és simogasd, ha belefér akkor engedjétek be a házba (legalább az előszobába, a kutyák nagyon szeretnek a gazdi mellett lenni). Ezzel kisebb-nagyobb igazításokkal, de lesz egy kiegyensúlyozott és boldog kutyád.
2/4 anonim válasza:
Szerintem 2 kutya jobb mint 1. Kb. minden szempontból, kivéve az anyagiak. :)
Egyszerűen a kutya társas lény, falkában érzi jól magát, ez a pásztorkutyákra különösen igaz és azért az ember nem tud napi 24 órában a kutyával lenni. Nem feltétlenül az egymás elszórakoztatása miatt, bár amíg kölykök ez igencsak sokat számít, hanem a szocializáció, a falkaösztön és az egyéb ösztönök kialakulása miatt is. Ezért mondják sokan, hogy a kiskutyát a legjobb 3-4 hónapos kora után elválasztani az anyjától, nem a törvényben meghatározott 8 hetesen... És később is sokat tanulnak egymástól...
Testvérpárt csak akkor, ha legalább az egyik ivartalanítva lesz.
3/4 anonim válasza:
Kölyök kutyák nem tudják egymást kielégítően szocializálni(ehhez felnőtt, szocializált kutyák társaságára van szükség) és csak a rosszat tudják eltanulni egymástól, mint a rossz gyerekek.
4/4 anonim válasza:
a kutya társas lény, viszont én úgy érzem hogy bár ellenne egyedül is de én párban tartom őket, anyát és lányát. Kuvasz szuka kutyákat ivartalanitva tartok együtt teljesen jól kijönnek egymással, jól kezelhetők és jól is őrzik a házat. Nekem ez bevállt, következőkor is igy döntök. Érdemes nagyjából azonos korú kutyákat beszerezni, ha testvérek talán még jobb. A pásztor ismerősőm órákat tud mesélni a testvérkutyák kiválló összhangjáról. Én kettőt tartanék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!