Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az első kutyám 1 amstaff...

Az első kutyám 1 amstaff lessz! TANÁCSOK akinek van ilyen?

Figyelt kérdés
Már szinte mindent tok a kutyáról nagyon utánanéztem fehér-barna vagy fekete-fehér? <-- ez a második kérdés? Elsőhöz visszatérve nevelése mien?Barátságos gyakorlatban is idegenekkel szemben?
2010. jún. 17. 22:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Igazából elég ellentmondásos dolgokat lehet itt olvasni az oldalon, egy csomó kutyafajtáról lebeszélik az embert, mondván hogy kezdőnek nem való, mindemellett mindenkit a menhelyi kutyákra akarnak rábeszélni, amikről csak a jóisten a megmondhatója, hogy milyen természetű lesz, milyen rögzült viselkedési problémái vannak.

Egy amstaffnál legalább lehet sejteni mi lesz belőle és szerintem ha jó alaposan átolvassa az ember a szakirodalmat, tisztában van vele, hogy mire vállalkozik, akkor meg lehet próbálni kezdőként is, hiszen ott vannak a kutyaiskolák, ahol tapasztalt szakemberek segítenek a nevelésben. Szóval ha mindent alaposan átgondoltál és vállalod, hogy kutyaiskolába viszed, akkor nyugodtan vegyél ilyen kutyát.

Az én első kutyám egy mentett keverék volt, még egy olyan vérengző fenevadat mint ő volt, soha nem láttam. Szetternek nézett ki, szóval még csak nem is gyanús keverék volt. Élete során 6 embert harapott meg (legtöbbször jogosan ugyan), egyszer el is akarták altatni, és hogy hány kutyával verekedett össze azt már nem is számoltam. De azért nagyon szerettem.

Nos, a legtöbb amstaff nem ilyen. Ennyire csak nem fogod elrontani.

2010. jún. 18. 10:05
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem is az első kutyusom amstaff, páromnak előtte volt vizslája, de inkább én nevelem, és semmi probléma nincs vele, szereti az embereket is és az állatokat is, néha nagyritkán megpróbál dominálni, de ha tudod kezelni az sem para, nagyon oda kell rá figyelni, hogy mit engedsz meg neki és mit nem, ha következetesen neveled nagyon jó kis kutyád lesz :) nekem barna fehér van, de ha lesz több pénzem akarok még egyet az meg fekete fehér lesz úgyhogy a második kérdésben nem tudok segíteni :D talán inkább a barna fehér. sok sikert hozzá.
2010. jún. 18. 13:15
 13/13 A kérdező kommentje:
Igazából nem az első mert tesómnak westije van és azt én neveltem fel főleg :d szoal második Köszi az eddigi válaszokat!Am azt olvastam hogy a staffordot nem használják annyira harcikutyaként mert nagyobb mint a pit-bull szélesebb meg minden és ezért a pit-et használják!Ja és mivel a pit a staff elődje ezért a staffot ugy tennyésztetták hogy az embereket tisztelje,tudtátok hogy eddig golden retriver többször harapott meg embert mint amstaff???Az egész nevelésnek az a kulcsa hogy megmutasd ki a falkavezér.Általában ott szokott hiba becsúszni és azért támad emberre hogy megvédje falkáját szoal téged!
2010. jún. 18. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!