Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tenni, ha két kutya...

Mit kell tenni, ha két kutya össze verekszik?

Figyelt kérdés
Ha sétáltatom a kutyám, van hogy a másik kutya megmorogja, és így az enyém is morog, és neki menne. Ha, póráz nélkül lenne mind a 2 kutya, és egymásnak menne, akkor gondolom nehéz véget evtni ennek ugye? De, van esély rá, hogy szét lehet szedni a 2 kutyát, vagy inkább ne?
2010. jún. 17. 21:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
9%
legyen nálad mindig gázzspré ha egy idegen kutya hergeli a tiedet,vcsak arra vigyázz hogy a verekedésben ne hogy a te kutyid szemébe szúrd
2010. jún. 17. 21:05
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

1. azok a kutyák akik pórázzal morognak, általában semmit nem csinálnakpóráz nélkül.Pórázon más a kutya viselkedése, hiszen "kötve" van, nem szabad a mozgása.

2. én többször szétszedtem kutyát, elkapom a másikat és lehúzom az enyémről (ha nem vagy biztos abban, hogy a nyakörvet el tudod kapni, vagy félsz, hogy a kezedbe kap, akkor a hátsó lábát kellkihúzni), az enyémre pedig rákiabálok, hogy álljon le. Ez működik, mert az enyém szót fogad.

2010. jún. 17. 21:05
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
megfogja a két gazdi a két kutyát a hátsó lábánál vagy a nyakánál, de ha pórázon van a kutya, akkor egyszerűen visszahúzod...ja és pórázok nélkül ugyanaz a két kutya teljesen másként viselkedik egymással, tapasztalat ;)
2010. jún. 17. 21:06
 4/11 anonim válasza:
82%
Nem minden esetben ilyen "egyszerű" a dolog. Nekem, van néha hogy a Bullmastifjaim összeverekednek. Azokat aztán húzhatod nyakörv segítségével, a lábukat stb-jüket... Rohadt imos kutyák. Annyi, hogy egy vödör vizet közéjük-rájük öntessz. Perse ezt utcán nehezen csinálod meg, de ha otthon van a perpatvar, akkor ez (majdnem) mindig beválik.
2010. jún. 17. 21:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak ahhoz szólnék hozzá, hogy pórázon tényleg más. Az enyém is sokkal "nagyszájúbb" ha pórázon van, de póráz nélkül eszébe nem jutna.
2010. jún. 17. 21:13
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Az én kutyám elég verekedős volt, majdnem minden séta alkalmával összekapott egy kutyával. Pórázon vagy anélkül is. Én általában kiabáltam rá és lehúztam a másikról a nyakörvénél fogva. Ez bevált.
2010. jún. 18. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem szabad bepánikolni és sipítozni. Keményen, határozottan, ha rájuk szólok, ez általában elég. Maximum lehajítom a földre a kaviccsal töltött műanyag flakonom, na erre végképp abbahagyják, úgy meglepődnek. Na meg lehetőleg kikerülöm messziről a helyzetet, ha látom, hogy méregetik egymást a kutyák és ebből balhé lesz, akkor oda sem megyek.

De ez az átlag eset, azt nem tudom, mit tennék, ha nagytestű kutyák vérmesen mennének egymásnak, ott ez valószínűleg nem működne. Nekem közepes testűim vannak.

2010. jún. 18. 15:00
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Az a kutya, amelyik pórázon morog, póráz nélkül már nem olyan bátor.

A póráz végén érez téged, együtt ti sokkal erősebbek, keményebbek vagytok, ezért morog olyan bátran ( a póráz a gazdi meghosszabbított keze).

Ha nincs rajta póráz, tehát egyedül van, akkor el kell számolnia 3-ig, hiszen az esetleges verekedésben ő is megsérülhet, ami rontja a túlélési esélyeit. Persze te orvoshoz viszed, de ő nem így gondolkodik :).

Ha nem értesz hozzá, eszedbe ne jusson verekedő kutyák közé nyúlni, vagy széthúzni őket a lábuknál fogva. Ha megfogod a lábát, simán ráfordul a kezedre. Illetve, ha szájzárat kapott a kutya, és te elkezded húzni, f*szán alájuk fogsz esni.

Ami a kezed ügyében van, flakon, kabát, övtáska, póráz, melléjük, ha súlyos a bunyó, közéjük kell vágni. Sokszor elég egy taps vagy egy hangos kiáltás is. Lényeg, hogy megzavard őket.

Ha morog a kutyád, mindig szidd le (nem durván, csak jelzés értékkel). Így megtanítod neki, hogy neked nem tetszik a domináns viselkedése. Ha engeded morogni, egyre bátrabb lesz, ami nem azt jelenti, hogy agresszívvá vagy verekedőssé válik, csak pl. ő is fog kezdeményezni morgást. Jobb az ilyen megnyilvánulásokat csírájukban elfojtani.

Póráz nélküli gazdis kutyák nagyon ritkán verekednek össze komolyan. Az egyik majdnem mindig meghátrál a valódi harc elől.

2010. jún. 18. 16:17
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Itt van egy oldal, amin bővebben le van írva az általam is említett póráz dolog.

A PÓRÁZNAK KÉT VÉGE VAN - ezt olvasd el.

[link]

2010. jún. 18. 16:18
 10/11 Akiteki ***** válasza:

Nálam működött, hogy a támadó kutya két hátsó lábát megfogtam és hirtelen felrántottam a levegőbe.

Ijedtében elengedte a másikat. Utána már csak egy nagy lendület és jó messzire el kellett hajítani. Persze ez nem akadályozza meg, hogy újra egymásnak ugorjanak, ahhoz már két ember kell, hogy mindkettőt meg lehessen fogni.

2010. jún. 20. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!