Póráz nélküli séta?
Lábmelleti séta,követés elsajátitása pórázon ha pórázon stabilan megy apránként leveheted a pórázt(eleinte 1-2 perc majd növelni a távot)
De elöször ne az erdőbe próbáld meg a póráz nélkülit mert ha valami elveszi a figyelmét elszalad
És még a behivást stabilan kell tudnia,bármikor behivhatóvá váljon.
Először is fontos a kutya fajtája. Ha vérbeli vadász ebről van szó, akkor esélytelen a dolog, mert mindig a szag után fog menni és soha a büdös életbe nem látod többet ha szagot fog.
Ha pedig nem vadászkutya, akkor ajánlom, hogy szerezz be, vagy egy autómata pórázt, vagy egy hosszú futtató pórázt és gyakorolj vele sokat. Hagyd hogy kicsit messzebb sétáljon tőled szimatoljon és a többi, aztán hívd magadhoz. Ha odamegy jutalom és növeljük a távolságot, ha nem addig hívd amíg oda nem jön és addig ne növeld a távot, amíg stabilan vissza nem jön. Ha már biztosra veszed, hogy ismeri a parancsot és követi is akár jutalomfalattal, akár anélkül, meg lehet próbálkozni a szabadon engedéssel.
Minél többször gyakorolsz annál biztosabb lehetsz benne, hogy vissza fog jönni.
A terrieremről én is csak 3 éves korában mertem levenni a pórázt, egy egy hetes kutyás tábor után, ahol végig póráz nélkül közlekedtünk egy vadnyulakkal teli erdős-parkban.
Már 7 éves, még sose szaladt el vad vagy szag után, pedig lett volna rá bőven lehetősége.
Ha pár kutya társaságában ment a póráz nélküli séta, akkor egyedül is menni fog :) Ha még nem bízol benne, akkor próbálkozz ilyen 5-10 m-es pórázokkal (nem flexi) és ha azon működik, elengedheted :)
Igaza van az 5. válaszadónak. Tilos póráz nélkül kutyát sétáltatni.
Én hiába tartottam pórázon a kutyám, a másik gazdi szabadon sétáltatta az övét és behívni sem tudta... rá is támadt az én kutyámra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!