Mikor fog megszokni itt? Ha neked mentett kutyád volt, mennyi idő alatt szokott meg téged és a környezetedet?
3 hónapja van egy "rossznyulas"rapsictól egy fiatal kan kutyám.
Bolhátlanítottam, ivartalanítottam, kutyakiképzővel júliusban kezdjük meg a munkát.
De szegény nem nagyon szokja meg az ittlétet, hiaba vannak világos és következetes szabályok, valahogy még mindig idegen neki. Ezt a folyamatot hogy segítsem? Ismeretlen az előélete, nem tudok róla semmit.
Nektek mennyi időbe telt mentett kutya esetén, mire megszokta a környezetet, az embert, gazdit? Hogyan segítettétek á ezen a kutyáitokat?
3 mentett kutyám van/volt az egyik jó körülmények közül jött, csak az idős gazdája meghalt. Ő pár nap alatt megszokott.
Egy másikat szaporító telepről mentették, neki olyan 5 hónap volt teljesen megszokni a helyét és azt, hogy van gazdája.
A harmadik ismeretlen előéletű (valószínű rendszeresen bántalmaztak azott 8 hónap kellett mire teljesen
Utolsó, jó különböző kutyáid vannak.
Te hogyan segítetted őket?
Nekem eddig csak mentettjeim voltak. Az előző kutyam öreg volt, hamar megszokott.
Mostani társam fiatal, 2 éves de nehéz lesz vele.
Nalam vendeg kutyak szoktak lenni neha, de mindegyik az elso perctol otthonosan viselkedett.
Biztos valami trauma erte szegenyt, amiert nehezen bizik.
Most, július végén, csak annyit tudok mondani, hogy rosszabb a helyzet. Hiaba a törődés, gondoskodás, futtatás, kutyasuli, szökni akar, rombol, akkor is ha itthon vagyok. Egész nap velem van, itthonról dolgozom.
Remélem egyszet leesik a tantusz neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!