Milyen minőségűek ezek a kutyatápok?
Susa,Fides,Ecopet,Chicopee,Dog vital,Prémium dog,Fun dog, Nutri love dog, Dog chow, ACC, Gemon,Acana, Orijen,Brit,Brit Care,Husse,Josera
Ti melyiket próbáltátok, melyik vált be, stb.Minden vélemény, rangsor érdekelne.
Ezekől tudok nyilatkozni, nálunk és az ismerősi körömben bevált, jó minőségű
Acana
Brit
Brit care
Josera
Ecopet- ócska.
Chicopee - ócska.
Dog vital-ócska.
Nutrilove - van, amelyik nagyon gagyi, van, amelyik még elmegy.
Dog chow-gagyi.
Brit - közepes.
Brit care - jó táp.
Acana, Orijen - papíron jó tápok, de méregdrágák, ennyiért már vehetsz színhúst is.
Josera - túlárazott, elég gagyi.
Husse - összetétele alapján nagyon túlárazott.
Hosszabb távon Brit care-t etettem, az teljesen jó volt és az ár-érték aránya is korrekt.
Acana: hasmenes
Husse: nagyon draga, de a szomszedom a kutyajat ezzel eteti, nagxon bevalt naluk
Brit care: a lazacos bevalt volna vegtermek ugyileg, de nem ette
A baranyos tapjansl meg megneztem a tapszemeket, es tele volt szőrrel, igy az ment is a kukaba
Jelenleg es ami korabban is bevalt nalunk ,extra erzemeny gyomorra, az a Josera duck& potato gabonamentes tapja. Soha tobbet nem probalkk semmit ki, es ennel sokkal tobb premium tapot probaltunk, de soha tobbet.
Ezek közül a britet próbáltam és etettem is vele kb 2 évig, igazából nem volt vele semmi gond, csak a kutyámnak picit rövidebb lett a szőre.
Joserából egyszer rendeltem egy zsákkal és az is okés volt a kutyámnak, de nem tetszett az ár-érték aránya. Amúgy a joserának elég nagy skálán mozognak a tápjai minőséget (és ennek megfelelően az árat) tekintve. Kutyás rendezvényeken mindig bebúrok egy halom tápmintát és azokat is mind szívesen megeszik a kutyáim.
Innen amúgy az acana és az orijen a legjobb, csak ugye elég drágák.
A brit care is jó még és van egy ismerősöm, aki susával etet és rendben van a kutyája, de én pl ha nem muszáj, nem adnám.
Én Joserábaól a bárányosat etettem (lamb & rice) és az nagyon gyenge minőségű volt, több jött ki hátul a kutyából, mint ami elöl bement.
Az Acana bárányostól meg nagyon büdöseket eregetett állandó jelleggel.
- Susa - Nem rossz sok jót halottam róla
- Ecopet - Árához képest rendben van
- Chicopee - Nem vagyok róla jó véleménnyel, de ár beltartalom tekintetében
nem rossz.
- Dog chow - Kutyát nem etetnék vele maximum disznót
- ACC - Halottam róla hideget- meleget, összetevőjében rengeteg gabonát
tartalmaz.
- Acana - Kiváló minőség, de az ára is magasabb. Kicsit magas a fehérje érték
benne, ezért nem minden kutya reagál rá jól. Mi az Acana Red Classicot
rendszeresen etetjük télen. Jó tőle a konti, és a magasabb zsír és fehérje
télen kinti kutya lévén jól jön.
- Orijen - Kiváló táp, ugyan az agyártó mint az Acanának, kicsit magasabb minőség, szintén magasabb fehérje értékekkel.
- Brit - Régen nagyon jó volt. Mostanában gyengült a minősége, de az ára nagyon baráti, összetételéhez képest.
- Brit Care - Nagyon jó véleménnyel vagyok róla, évek óta etetek vele.
- Husse - Túl sok gabona, szerintem nem éri meg az árét, akkor már inkább Josera
- Josera - Tápjai többsége jól emésztődik, és az ára is baráti, én a benne lévő kukorica miatt nem etetnék vele.
Még pár márka, aminek utánna tudsz nézni:
- Fitmin - a bárányos tápja elég jó főleg az árát tekintve
- Markus-Mühle Black Angus - Német gyártmány, hidegen sajtolt, szárított marha és kacsa, az ára összetételéhez képest verhetetlen.
- Lukullus - szintén Német gyártmány, hidegen sajtolt, kiváló minőség és ár.
. Visan Optimanova - nagyon jó összetétel, a nyulas, halas és csirkés. Van rizses és gabonamentes is. A rizs-csirke kombó jó árban van.
- Ontario - Canadai táp nagyon jó minőség, összetételben és árban a Brit Care szintjén mozog.
De még lehetne sorolni ;)
Mi ezeket próbáltuk:
ACANA (nem vált be, túl erős volt a kutyának)
Josera (jó volt, de jobbat szerettem volna)
Brit Care (jó, bár egy kicsit lágy tőle a végtermék, valószínűleg ez is kissé túl erős a kutyának)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!