Hypoallergén kutyatápok közül kinek melyik vált be leginkább?
8 éves bolognesem egy ideje vakarózik, emésztése megváltozott, holott előtte nem igazán voltak ilyen problémáink.
Allatorvos szerint ételallergia, mivel kivizsgálás alapján hala istennek kizárta az egyéb okokat, ezért eledelt kéne váltanunk. Most Royal C.-t eszik. Tudnátok olyan hypoallergén kutyatápot ajánlani, ami nálatok bevált és árban is elfogadható? Köszönöm
Igaza van Hármaskának.
Azt, hogy hypoallergén szinte bármire rá lehet írni, annyit tesz, hogy talán a klasszikus allergizáló összetevőket kihagyják belőle, de ez amúgy senkit nem segít ki. A kutya ugyanúgy lehet bármire és mindenre allergiás, mint az ember.
Ha ételallergiát akartok kizárni, akkor olyan tápot kell keresnetek, ami 1 szénhidrátforrást tartalmaz és 1 fehérjeforrást, ráadásul olyat, amit még sosem kóstolt a kutya.
Szerintem limitált összetevős tápból messze a legjobb a Zoopluson kapható Exclusion diet - ezt a márkát direkt erre a célra tervezték. Az egyetlen baj vele a 22%-os fehérjetartalma, de Fish4Dogs-t kivéve ez az összes többi hypoallergén tápra is jellemző, azt a 16 hetet mire teljesen kitisztul a kutya szervezete, ki lehet vele bírni.
Aztán el lehet dönteni mit csináltok:
- maradtok ennél a tápnál és pont
- megpróbáltok 1-2 kaját visszavezetni az étrendjébe
- teljesen másra álltok át
Mindenkinek köszönöm szépen a tanácsokat. Végül a Happy Dog Mini Africa mellett döntöttem, elég alapos a témával foglalkozó olvasgatás után.
Nagyon bízom benne, hogy segítségünkre lesz. Még 1 plusz kérdés hozzátok. Fokozatosan állítsam át a kutyámat, vagy hirtelen? Az orvos szerint ilyen esetben alkalmazzam a "drasztikus" módszert, viszont nem tudom, hogy tényleg így csináljam-e.. Szerintetek?
Hát, szerintem fokozatosan jobb. De igazából kutyafüggő, ha érzékeny gyomrú, nem kockáztatnék. Az enyémeket sosem viselte meg a hirtelen tápváltás, de nem is kényes a gyomruk.
Remélem nálatok is beválik a Happy Dog. Mi a Mini Neuseeland változatát esszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!