Csontos birkahúst ehetnek-e a kutyák?
Figyelt kérdés
Még sose vettem nekik,most van rá lehetőségem.Főve nem szabad ,úgy tudom,nyersen állitólag lehet.Van valakinek tapasztalata?Rendelés lenne nagy tételben,ezért kérek tőletek véleményeket.köszi2018. jún. 27. 17:57
1/5 anonim válasza:
Rokonaim az elpusztult kisbárányt simán odadobják a komondoroknak. Még élnek a kutyák.
2/5 anonim válasza:
A kutyáink a megfőtt birkapörkölt csontját is megkapják, és semmi bajuk tőle. Igaz, nem agyon nemesített szobakutyák.
3/5 anonim válasza:
Főve azért nem szabad,mert a csontok úgy szilánkosra törnek. Nyersen is szilánkosra törnek a tartó csontok(lábak,szányak).
Ha alapvetően a kutyák táposak,akkor inkább ne adj nekik ilyen kemény csontot,mert nem fogják tudni megemészteni. Mikor valaki áttér barfra (nyersetetés) 4 hétig csak gyenge csontokat pl. csirkemell csont,csirkenyak,ad a kutyának. Ez azért kell,hogy erősödjön a gyomorsav.
A birka azért nem kis jószág, erős csontokkal,könnyen szorulás, belelzáródás lehet a vége, illetve az emésztetlen csontdarabok felsérthetik a bélfalat,ha hirtelen ilyet kapnak.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek.Keverék kutyák,közepes termetüek,idősek.Fött ételt kapnak,nem akarok barfozni,csak én is úgy tudtam,hogy a fött csont szilánkosra törik.Ezért adtam volna nyersen.Hogy az állat melyik testrésze lenne,azt nem tudom,mert egy távoli vágóhídról lehet rendelni és csak azt írják,hogy birkapörköltnek való csontos hús.
2018. jún. 27. 22:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!