Ha ennyi elég volt ahhoz, hogy elfordulj a fajtától, sosem szeretted igazán.
Egy dobermann mindenhogy dobermann, bármilyen a füle és a farka! Légyszíves mutass nekem még egy hasonló jellemű fajtát, mert én nem ismerek. A hozzád hasonlók jobb is ha nem nyúlnak ezekhez a csodákhoz. Nagyon sok magyar tenyésztő az új törvények ellen küzd amíg lehet, mert számukra a vágás hagyományőrzés, a fajta ismertetőjegye, de ha már nem lesznek kiskapuk, akkor is ki fognak tartani a dobermann mellett. Miért? Azért, mert a dobermannba éles esze, taníthatósága, őrző-védő ösztöne, munkabírása, rettenthetetlensége, kitartása, energikussága, humora, őrültsége, kedvessége és hatalmas szíve miatt vagyunk szerelmesek. Ezek pedig nem a külsejüktől függő tulajdonságok.
Nekem is vágott dobim volt még évekkel ezelőtt, de már írtam, hogy ma semmi pénzért nem vágatnék. Se nekem, se a kiskutyának nem érné meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!