A törzskönyves kutyáknál a nevet semmiképpen sem én választom?
Hallottam, hogy általában A, B, valamint C alom szokott lenni és ezekkel a kezdőbetűkkel szokott a tenyésztő a kölyköknek nevet kitalálni... Na most ez mit is jelent valójában?
Ha az szerepel a törzskönyvbe, akkor bár hívónevet bármit adhatok neki, de esetleges sport versenyeken, kiállításokon az eredeti törzskönyves nevén indúlhat kizárólag?
Meg az állatorvos is azt látja?
Az általam adott nevének semmi hivatalos jele?
Ha születése előtt foglalom a kölyköt, akkkr megkérhetem a tenyésztőt, hogy valamelyik kutyának már eleve az általam kigondolt nevet adja?
Megfelelő kezdőbetűvel te is választhatsz már tk.-i nevet is, ha a tenyésztő partner ebben (meg kell beszélni vele).
De ha nem, az sem gond, a hívónév is fel van tüntetve például az oltási könyvben, és természetesen a hívónevén szólítod a kutyát versenyeken is. A hivatalos persze a tk. név, de ennek nincs jelentősége sem a kutya, sem a te életedben.
Nem csak A vagy B vagy C alom van, ha ezt így értetted. Sok tenyésztő abc sorrendben halad a kezdőbetűkkel, de van aki tematikusan nevezi el az almokat, vagy valamilyen más módon kapcsolódnak a nevek.
A legtöbb tenyésztő megengedi, hogy te válassz nevet a kölyöknek, ha van valamilyen frappáns ötleted, ami megfelel az ő elképzeléseinek is. Illetve ha időben jelzed ezt a szándékodat, természetesen.
Ettől függetlenül tényleg ne tulajdoníts nagy jelentőséget a TK névnek, bárhol ahol meg kell adnod a kutya nevét, a hívónevét is használhatod. Például az oltási könyvbe beleírhatod azt is, de szerintem különböző versenyeknél is érvényes ez. Ugye kiállításokon más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!