A kutyám szőrében hemzsegnek a bolhák. Hogy tudnám végleg kiírtnai őket belőle? Szegény már teljesen emgőrül tőlük.
Az 1000Ft-os bolhanyakörvek, és a sima sampon semmire sem jó.
Bolhairtós sampon, majd spot-on (pl. Exspot, Advantix) vagy nyakörv (Kiltix, Scalibor).
A fekhelyét és annak a környékét is ki kell takarítani, pl. Neocidollal vagy Neostomosan-nal.
Alapos fürdetés bolhairtó samponnal, fekhely mosás bolhairtóval, és valamilyen spot on. A frontlinekból van kombó, azt kell venni, mert az a bolhapetét is kiirtja. Ha van más állat, akkor mindegyikre menjen a spot on.
Ha ezek után nem találjátok hol szedi össze, és még mindig visszabolhásodik, akkor nézzetek körbe szélesebb körben. Mi egyszer nem tudtuk kiirtani a bolhákat, és addig addig keresgéltük az okát, míg rájöttünk, hogy a kert egyik rejtett sarkába költözött egy süncsalád. Tőkük kapta mindig vissza a bolhát, ezért szegényeknek költözniük kellett :) Nyugi, jó és biztonságos helyre vittük őket.
A sima sampon, és az olcsó bolhanyakörv semmit nem ér.
Igen, Neostomosan!
A nyakörv nem öli ki a bolhákat, és a spot-on készítmények sem.
Vegyél a Neostomosanból patikában ilyen ampullá(ka)t attól függően, hogy mekkora a kutyusod. Nekem 5 kg-os kutyám van, neki egy ampulla elég volt. Én úgy csináltam, hogy beleállítottam egy lavórba, és kb. negyed óráig locsoltam rá ezt az oldat.
Bitang büdös benzin szaga van, de a kutyámat nem zavarta a szag.
Szóval negyed óráig ezzel locsold, minél jobban áztasd át vele a szőrét, a lényeg, hogy a bőrét érje MINDENÜTT!
Én nem mostam le róla, hanem kimentem vele egy órára sétálni, megszáradt, és addig ez a benzin szag is teljesen kiment belőle.
De érdemes megismételni, ha ennyi sok bolhája van, mert a peték kb. 5-6 nap alatt kelnek ki, márpedig nyilván sok bolhapete is van rajta. Szóval szerintem 5-6 nap múlva ismételd meg, akár 3x is végigcsinálhatod.
Majd írd meg, hogy sikerült e kiölni azokat a mocsok bolhákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!