Tengerimalacom szőrében pici halvány barna valamik? Mik lehetnek?
Alig észrevehetők, most is csak a bundája fehér részén láttam mikor megpusziltam. Nagyon nagyon halvány valami, ha jól láttam mintha a szőrszála lenne elszíneződve ilyen alig észrevehető foltokba. (tehát nem bogár)
Valaki látott már hasonlót?
Hello!
Az én tengerimalacom szőrében is vannak, nem nagyon izgatja őt.
Szóval ha nem vakarózik erőteljesen, akkor nem árt neki!
Nem azt mondom, hogy jó neki, fürdesd meg, aztán majd kiderül :)
Hú, köszi a gyors választ:)) Annyira féltem hogy atka vagy valami ilyesmi, mert az orvosunk ma már nem rendel ilyenkor, pláne most jön a hosszú hétvége is, nem tudtam volna elvinni bármi baja van.
Milyen sampont ajánlasz nekik? Nem árt ez nekik? Te hogyan szoktad fürdetni a tied? Van még egy malackám, ő teljesen sötétbarna, nem látom a szőrében de őt is megfürdetem akkor.
első válaszoló malackáját sajnálom,szegényke
amikor elhoztam az egyik malackámat,benne is volt ilyen.Cicasamponnal kell fürdetni,heti 1x ,3 héten keresztül (tehát 3x fürdik)
Engedsz lavorba/csapba kb 10 centi mély vizet,kézmeleg legyen,beleteszed,kezeddel emeled az első tappancsait,h ne féljen.Másik kezeddel mosod.Sampon rá,majd tiszta vizzel lemosni jó alaposan.Utána fésűvel alaposan átfésülni,hajszáritóval megszártani.
másiki malaccal ugyanez,mert ő bele is belemásztak,hiába még nem látod
Neked is köszönöm a válaszod kedves második.
Lehet tudni hogy ez milyen élősködő? És biztosan elmúlik ha fürdetem rendszeresen? Még annyi hogy nagyon ártalmas szegénykéknek?:S
második vagyok
gemon.ro-s honlapon vannak képek az élősködőkről,és a kezelésük is
fürdetéshez
az enyéim imádnak fürdeni,de csak sima vizzel
viszont amikor hazahoztam a kis bolhásom,akkor mindenki cicasamponnal fürdött,belement szemükbe(fülülre vigyáztam),kis pofájuk is tiszta hab volt,törölgették magukat rendesen:)
de semmi bajuk nem lett azon kivül hogy a bolháska atkamentes lett,a többiek meg nem kapták el(ők megelőző jelleggel fürödtek samponnal)
nem tudod lefényképezni és feltenni ide?
Kedves második. Próbáltam lefotózni de az a baj hogy fényérzékelős a fényképező és a vakuval teljesen kifehéríti a képet, így nem látszódnak ezek a pici valamik.
Igen most olvasom a gemon.ro-t, írja hogy kiscicáknak való samponnal fürdessem meg őket, de a legjobb a 0,05 %ban pyrethrint tartalmazó cicasampon lenne. Megfogom nézni remélem találok!
Elég lesz ez nekik? Nem kell elvinnem orvoshoz őket valami szuriért vagy bármi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!