Az ilyen felfogású nem normális emberekkel mit lehet kezdeni?
Most történt. Sétáltatom a kan kutyámat pórázon! Jön szembe két mopsz (kb egy súlycsoportba voltak az enyémmel, mert kicsi keverék az enyém). A szuka kutya pórázon, a kan szabadon, és egy pár sétáltatta. A kan odajött a kutyámhoz. Szagolgatták egymást, majd a mopsz nekirontott a kutyámnak....Én hámnál fogva húztam el, mert persze az enyém is meg akarta védeni magát. A gazdája csak nézte nézte... Mivel nem lett volna komoly harc, mert nem vérre menően ugrottak össze (legalábbis, amennyire tudtak), így közéjük álltam, és a hámnál fogva húztam el a kutyámat..A pár csávó tagja nagynehezen odasétál, és megfogta a kutyáját, majd ilyet szól: ne hámnál fogja húzd el a kutyádat, hanem nyakánál fogva nyomd le a földre. Mondom neki, hogy NEM AZ ENYÉM TÁMADOTT!!!!! De igen, és még egy ilyen, és fejberúgja a kutyámat...... mert, hogy antiszociális.... Pedig nem az enyém támadott...persze, az enyém pórázon volt kevesebb volt a tere, míg a másik az egészet a területének érezte, és könnyebb nekimenni egy olyan kan kutyának, aki pórázon van....
Megmondtam neki, hogy nem fogja fejberújni a kutyámat, mert akkor én is őt. Nem szólt semmi, ott álltak, én meg eljöttem onnan a kutyámmal..
Mit csinálhattam volna? Nekem lett volna jogom védelemből belerúgni a kutyájába, de amíg nem élet-halál harcot vívnak, és nem konkrétan ölik egymást, vagy nem nagyon durván marakodnak, csak morognak, addig nem fogok belerúgni, maximum kézzel tolom el....de jelen esetben arra sem volt szükség, elég volt, hogy az enyémet húztam el hámnál fogva kézzel...
És neki állt még feljebb?
Az eszem megáll... 7 év alatt sosem történt ilyen velünk. Volt már persze, hogy másik kan kutyával ugrott össze, de a gazdája azonnal elhúzta mindig, és ennyi soha semmi gond nem volt.
Ilyenek a kanok! Összeugranak... de sosem volt se sérülés, se harc se semmi... de soha nem az én kutyám kezdeményez....
Soha nem láttam még itt ezeket az embereket, sem a két mopszot..remélem nem is fogom...mert egyedül fiatal nő létemre mit érek egy kigyúrt nem normális csávóval szemben. Nyilván, ha megrúgta volna a kutyámat, én is belerúgtam volna az emberbe, és nem hagytam volna...
Bocsánat, hogy hosszúra sikerült, de komolyan nagyon felidegesített, hogy miért kell így viselkedni, amíg más gazdi simán elhúzza a kutyáját, mert pórázon van, ha esetleg egymásra is morog a két kutya...
Azért az erős kijelentés hogy "ilyenek a kanok" mert nem, nem ilyenek, de amint az egyik kan a kettőből neveletlen és nem irányítja a gazdája, akkor összeverekedhetnek, mert provokál.
Egyébként én a helyedben megmondtam volna hogy rendőrt hívok mert közterületen póráz nélkül sétáltat és veszélyes a kutyája. Mindjárt befogta volna. De ha az én kutyámat kell védeni én mindent megteszek, tehát ha kell arrébb rúgom a másik kutyát is.
Vannak ilyen emberek, az a típus aki akkor is azt hiszi hogy neki van igaza, ha ő a ludas.
Ha eldurvult volna a helyzet, én is belerúgtam volna, pedig imádom a kutyákat, és ha nem védelemről van szó sose bántanám őket. Igazából nagyon kötöszködni sem mertem, mert az a tipikus izomagy volt a csávó, és féltem, azért is megmutatja, hogy mire képes. Inkább visszaszóltam, és eljöttem onnan a kutyám érdekében. A békés sétából ilyen lett. Amúgy soha senkinek nem szóltam még be, hogy tegye pórázra a kutyáját, mert az összes póráz nélküli kutya jól nevelt itt a környéken, és vagy oda se jönnek, vagy játszanak. De neki szóltam, hogy kötelező lenne a póráz..
1: jogos, rosszul fogalmaztam, csak nagyon felidegesített. A kutyám megvédte magát. Én meg forogtam vele körbe meg húztam arrébb, hogy a mopsz ne tudja megharapni, meg addigra az enyém is ideges volt, hogy végülis megtámadták.
Hátha valaki olvassa fejlemény a mai nappal. Mint kiderült itt laknak nem messze. Ma párommal sétáltunk, és újra összetalálkoztunk. Párom számonkérte, hogy milyen jogon mond ilyet a kutyánkra. A csávó hebegett habogott. Majd közölte vele, hogy tegyen pórázt a másik kutyára is, mert legközelebb nem lesz kultúrált, ha ilyen történik, és ráadásul így reagál a csávó.. Mit ad isten? Ebéd után gyors eü séta, párom vitte le egyedül, én mosogattam. Jön fel röhögve párom, és meséli: képzeld már megint szembe jöttek, de megtalálták a pórázt, sőt ki is kerültek, átmentek a másik oldalra, és végig rajta volt a póráz mindkét kutyán! Örülök, hogy párom ugyanazzal a stílussal, amit nekem egyedül nyomott le a csávó elért valamit. De valahol mégis szégyen, hogy egyedül velem meg keménykedett, mikor ő volt a hibás.
Soha nem vártam el senkitől, hogy tegyen pórázt a kutyájára, de ha domináns típus, és neveletlen is, akkor igenis tegyen rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!