A tenyésztőknek még szabad fülvágást alkalmazni?
Figyelt kérdés
Egy argentin dogot szeretnék de nem tudom hogy a tenyésztönél lehet ezt külön kérni? Vagy alapból így adja hobbi célra a kölyköket, és ezt nem kell kérni, mert egy 2018 képen láttam hogy így van kirakva egy kölyök hogy fülvágot szóval ezt a tenyésztönél lehet?2018. jún. 23. 14:10
1/5 anonim válasza:
Bizonyos fajtáknál a standard előrírja, hogy kupírozzuk. Mivel az argentín dognál is így van, véleményem szerint lehetséges a fülvágás. Egyébként a kutyáknak a felálló fül a természetes állásuk, szerintem semmi gond nincs vele.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ☺️
2018. jún. 23. 15:42
3/5 anonim válasza:
Már nem lehet. A 2017-es új állatvédelmi törvény megszűntette ennek a gyakorlatnak a legalitását. Addig valóban voltak fajták,amiknek a standardjában szerepelt a kurtított fül /farok. Az újntörvény óta azonban semmilyen ilyen beavatkozás nem végezhető esztétikai céllal. (Ha pl. egészségügyi oka van pl. faroktörés, akkor lehet)
Az más kérdés,hogy sok állatorvos megfelelő összegért hajlandó megcsinálni.
4/5 anonim válasza:
Én már nem járok kiállításra, tehát nem tudom, hogy van Magyarországon, de annyit tennék hozzá, hogy sok országban kurtított fülű/farkú kutyát nem lehet felvezetni kiállításon...
Tehát ha komolyabb céljaid vannak a kutyával, kiállítás, tenyésztés, akkor ez gondot jelenthet.
5/5 anonim válasza:
NEM lehet vágni a kutyák fülét, sőt, tilos. Akármilyen "tenyésztő" akár rád sózni vágott fülű kiskutyát, az törvénysértést követ el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!