Legpraktikusabb nyakörv?
Milyen kutyáról van szó? ha hosszú a szőre a nyakánál is, akkor a fojtónyakörv csak kitépkedi a szőrét. Ha kis méretű, 5-10kg alatti kutyáról van szó, akkor meg a fojtónyakörv eleve nem ajánlott, hiszen 1 nagyobb rántásnak komoly következményei vannak.
Illetve azt is jó lenne tudni, hogy miért kell, hogy könnyen fel-le lehessen rakni a kutyára?
Egy időben fojtónyakörvet használtam, majd áttértem a sima bőr nyakörvekre. Mivel nem szökős a kutyám, olyan lazára hagytam a nyakörvet, hogy kikapcsolás nélkül átférjen a fején. De egy sima nyakörv feltétele is csak 1-2 mp, kivéve ha valaki ügyetlenkedik, de ebbe 1 hét alatt beleszokik az ember.
A hám még egyszerűbb, hiszen csak 1 csatot kell megnyomni, és lent is van.
Az is más, ha pl egy idős embernek kell olyan nyakörvet találnia, amit könnyen rá tud adni a kutyára.
Teljeden mindegy milyen a nyakörv, ha a kutya laza pórázon sétál. Se fojtani nem fogja, se a gerincét eltépni, se a szőrét kihúzni.
De talán a kombinált vagy retriever póráz a legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!