Szerintetek árt neki?
Van egy 3 éves bordeaux-i dogom. Szinte minden nap viszem sétálni de most arra gondoltam hogy keró mellet is futhatna.Hallotam olyat hogy nem használ a futás, mivel kisebb a szive mint amekkorának lennie kellene egy ilyen testű kutyának. Olyan 3 km-ről lenne szó és nem futtatnám csak kocogtatnám bicikli mellett mert sétálva lassabban megy.
Bocsi hogy ilyen hosszú voltam azért remélem lesz válasz :)
ja és kérem csak olyan írjon aki ért valamennyire ehez a fajtához nehogy egy agaras vagy vizslás kutyás írjon hogy futtassad. köszi

Köszönöm az eddigi válaszokat!
De akkor szerintetek a 2-3 órás sima séta is árt neki vagy azt még simán veszik? Az enyém kimondottan lusta itthon nem sokat rohangál de néha azért játszik a szukával. Ha kiviszem az erdőbe vagy a rétre ott viszont addig még nem szólok neki nem is jön vissza úgy elvan.
Köszi tényleg!

Köszönöm szépen a válaszokat! Hasznosak voltak! De akinek van még tapasztalata esetleg valamit hozzátenne azt várom!
Köszönöm!!

Semmiképp se futtasd. Nekünk masztiffunk volt, én még kicsi voltam, és apu futtatta. Kétszer volt velem mikor nagyobb séta közben rohamot kapott, belázasodott, morphiummal nyugtatták le. A másodiknál konkrétan azt mondta az orvos, hogyha a nyugtatásból ébred és nincs jól, akkor szóljunk mert akkor végleg el kell altatni. Aztán kiderült, hogy a túlterheléstől szívnagyobbodása lett, élete végéig gyógyszert kellett szednie. 6 évesen megállt a szíve.
A legkedvencebb kutyám volt, még most is nagyon hiányzik, pedig ez már 6 éve volt.
Köszönöm szépen a válaszokat! Mostmár teljesen meggyőztetek!
Sajnálom a Kutyádat! Az idő csak lassan gyógyítja a sebet, sajnos én is tudom :(

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!