Meddig lehet kiakadás nélkül elviselni a szomszéd kutyájának ugatását?
Pár hete költöztem panelból udvari, földszintes házba.
A közvetlen szomszédom annyira közel van, hogy ha kinyitom a bejárati ajtót, akár át is nyúlhatnék hozzá.
Van egy kicsi verandájuk és egy terrier kutyusuk.
Szeretem az állatokat, de nekem szobacicám van, akivel semmi probléma nincs, nem engedem ki az udvarra.
A kutya ellenben folyamatosan ugat, ha kinn van a verandán, akár ott vannak vele a gazdái, akár nem.
Ma kb. dél óta kisebb megszakításokkal folyamatosan ugat, már szinte megmozdulni sem merek a lakásban, mert attól tartok, én is zavarom... Nem tudok róla, hogy legalább néha sétáltatnák, most is ott ülnek és zavartalanul hallgatják a kutyájukat.
Én meg zavartan hallgatom.. egyre zavartabban.
A szomszéddal nincs gondom, jóban vagyunk -legalábbis most még-, nem akarok új lakóként konfliktust, de ez már elviselhetetlen. Próbáltam hangos zenével elnyomni, de úgy is hallani. Becsuktam ajtót-ablakot, de az nem megoldás, mert félszuterénban lakom és leginkább az udvar felől kapok fényt és levegőt.
Sajnos,- mint írtam- olyan közel van, mintha konkrétan az ajtómban ugatna. Én türelmes ember vagyok- egy darabig-, de már a vérnyomásom is felment és hajlamos vagyok váratlanul robbanni.
Sajnálom a kutyát, mert biztos az a gondja, hogy kis helyen van és nem foglalkoznak vele. De ez engem nem vigasztal, ha tudtam volna, hogy ez lesz, lehet, hogy ide sem költözöm..
Panelban is voltak zajok, de a legtöbbhöz idővel hozzászoktam.
Nem tudom, ezt is meg lehet szokni? Szerencsére éjjel nem ugat, mert akkor a lakásban tartják, de nap közben ez valami rémes. A semmire is ugat, plusz, gondolom a cicám szagát is érzi, pedig szegénykém semmit nem csinál, mint alszik, napozik az ablakban vagy a szobában. Csendben van, nem szokása nyávorászni, vagy hergelni a kutyát, sőt, csodálom, hogy ő ilyen jól viseli ezt a hangzavart.
Nem tudom, meddig fogom bírni, érdekelne hogy mások meg tudtak e szokni egy ilyen helyzetet, vagy konfliktus lett belőle?
Költözz el. Amúgy csak te vagy szomszéd? Mást nem zavar?
Egyedül új lakóként - pláne ha nem is saját tulajdon - nem nagyon tudsz mit tenni.
Az udvar végén lakom, itt három lakás van, az enyém a középső. A másik szomszéd nincs ilyen közel és jobban el van szeparálva.
Sosem gondoltam, hogy ilyen problémám lesz, a panelban nem volt ugatós kutya.
Eleinte azt gondoltam, hogy azért ugat, mert még idegen vagyok, de nem ez az ok.
Dolgoztam lovardában, ott kaukázusi juhászok voltak, (persze nappal láncon), az első pár alkalommal még ugattak, ha bementem a karámba, de aztán már megismertek és csend volt. Fene sem gondolta, hogy egy ilyen kis vakarcs fog kikészíteni.
Hála az égnek, 9 óra körül bevonult a család kutyástól a szobába, azóta nyugi van.
Meg kell szokni!
Amíg otthon éltem nem zavart, Mióta elköltöztem és csak néha megyek haza akkor elszörnyülködöm hogy eddig hogy élhettem ilyen zajban.
kertes ház = ugató kutya
Mi is ugyan igy jártunk. 3 éve jöttünk ki vidékre a csendért.
Első évben csend is volt, mert üres volt a szomszéd ház. De két éve megvette egy helyi lakos, és rögtön kiadta egy három gyerekes családnak, akik hoztak egy idegbeteg folyton ugató kutyát. Százszor szóltam, hogy zavar, de nem változott semmi. Majd egyik napról a másikra állitólag elpusztult. Gondolom eltették láb alól. Fiatal egészséges kutya volt. Mi nyaralásból jöttünk haza, akkor mondta a főbérlő, hogy már nincs kutya. Akkora megkönnyebbülést éreztem, hogy csak na! Teltek a hetek, egyszer csak a főbérlő mondta - részvéttel - hogy hoztak az albérlők egy kutyát. Hát majd el ájultam, gondolhatod. Most hetek teltek el, és a kis kutya nagy kutya lett. Megtanult ugatni, és minden kezdődik előről. Tisztára kész vagyok. Ráadásul az egy Suzuki volt, ez meg egy terepjáró - hanggal megáldva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!