Mi a véleményetek a puli kutyáról?
Így semmilyen kutyát nem ajánlok.
Ősztől tavaszig nem fogtok foglalkozni vele, nem is fogjátok látni, csak elemlámpa mellett kilöktök neki egy kis kaját:(
Csak kinti kutya csak annak való, aki naponta több órát tölt a kertben (nagyapáink)
A mai 2elrohanok reggel-hazaesek este" életforma mellett muszáj kinti-bentinek lennie!
Így csak bajotok lesz a kutyával. A puli fizikailag ugyan alkalmas a kinti tartásra, de mivel munka kutya szüksége van feladatra, és a gazdi jelenlétére. Ezekből a kutyákból régen (az elmúlt fél évszázad kificamodott szokásait felejtsük el) többet is tartottak egy háznál, patkányozásra, a számos házziállat örzésére és jelzőkutyának. A gazdái a nap jelentős részét kint töltötték a kertben.
A mai életvitel mellett a kinti/benti tartás a szerencsés. Nem életszerű, hogy minden nap több órát kimunjünk a kutyával foglalkozni gyerek, munka és háztartás mellett.
Az, hogy a több kutyás megoldás nem működik erős túlzás. Nálunk 3 kutya van és rendszeresen játszanak egymással kint a kertben és bent a házban is. Szóval ez inkább egyedfüggő.
Viszont a gazda jelenlétét és a vele való közös munkát, játékot nem pótolja. Kertes házban nem a rendszeres napi séta a legfontosabb, hanem a rendszeres napi kinti foglalkozás, mellette heti legalább 2 sétával vagy kutyás parkkal, futtatóval.
Nem néha, hanem mindig kell vele sétálni :)
Hogy találkozzon új ingerekkel.
A puli nem is nagyon akar benti kutya lenni. Tenyésztettünk pulikat, amikor 15 volt a háznál, akkor sem vittük őket napi kétszer sétálni. Igaz, mindig volt otthon valaki, de nem az volt a napi program nagy része, hogy játsszunk a kutyával. Tudom, már nem divat ha a kutyát nem egyenrangú családtagnak tekintjük, vidéki vagyok meg minden, de egy nagy kerttel és családdal ne mondjátok már, hogy boldogtalan élete lenne a kutyának.
Értem én, hogy manapság a panellakók egyetlen boldogsága hogy a kutya összeugrálja a lepedőjét és legalább valaki örül ha látja, de nem kéne mindenkire rákényszeríteni. Nagyon szeretem én is a kutyákat, de attól még kutya marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!