Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 éves kan kutya ivartalanítása?

6 éves kan kutya ivartalanítása?

Figyelt kérdés

Családé a kutyus, de az én nevemen van. Minden költséget ők álltak, de fél éve énis kereső ember vagyok, így már én fizetek a kutyának mindent. A szüleim nem tartották fontosnak, hogy ivartalanítva legyen, így az elmaradt. Hálistennek a kutyának semmi baja. Ma voltam vele orvosnál egy külső átvizsgálás, és egy vérvétel miatt. Az orvos javasolta az ivartalanítást, mert több problémát meg lehet előzni. Vért levette, szívférgességre, vérsűrűségre tesztelik + ugye a teljes labor még. Azt mondta döntsem el én, de ő javasolná, mert 6 évesen nem idős még. Ami miatt eléggé beparáztam az az, hogy a szomszédunk kutyája majdnem ott maradt altatás után, pedig ő 3 éves volt csak. Nem ugyanaz az orvosunk, mint neki!

Szerintetek 6 évesen még javasolt tényleg ivartalanítani? Totál összetörnék, ha ott maradna az asztalon :(

Tesztelik mindenre, ha minden rendben akkor teljesen biztos, hogy felébred?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Ja igen, soha nem volt pároztatva, nincsenek kölykök.

2018. jún. 11. 18:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyugodtan vidd el, de egy másik dokihoz. Minden rendben lesz.
2018. jún. 11. 18:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi 5 eves ivartalanítattuk. Gondolj bele mivan ha 12 evesen lesz hererákos és úgy kell műteni.
2018. jún. 11. 21:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Az én szuka kutyám 6 és fél évesen lett ivartalanítva, azért a szukáknál nagyobb ez a műtét és semmi gond nem volt szerencsére. 11évesen megint volt egy műtét sajnos a lába miatt na ott már jobban izgultam, de nem volt gond akkor sem. A doki adott Lavet vitamint a szívére azt szedtük előtte, kicsit felturbóztuk tuti ne legyen baj.

Egyik ismerősöm 11 éves tacskó szukáját sikerült befedezni egy kannak és ivartalanítani kellett, az ellést már nem bírta volna ki tuti halál így viszont volt esélye. És sikeres volt a műtét él is virul. Ugyan az a orvosa mint nekünk.

Szerintem nagyon fontos a jó orvos, sok múlik rajta, illetve egészséges legyen az állat.

Az ivartalanítás rutin műtétnek számít, szerintem vágj bele nyugodtan, nem lesz baj. :)

2018. jún. 12. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!