Csak az én kutyám ilyen, vagy más kutyák is?
Szegény kutyám borzasztóan fél a vihartól, vagyis pontosan a hangjától.
Sokkal érzékenyebb a füle, igen, jobban hallja, de annyira megijeszti, hogy szinte folyamatosan liheg, nyüszít és mászik az ágyra, amire alap esetben nem, mert tudja hogy nem az ő helye.
A legtöbb kutya fél a hangos beazonosíthatatlan zajoktól.
Én pl azon lepődtem meg, hogy míg az 5 centis vízben futok a pár hónapos kutyámért a hátsó teraszra pizsamában meg papucsban a hatalmas vihar közepén hajnalban, ő vígan ugrált a vízben.
Valamelyik fél, valamelyik nem. De jellemzőbb hogy félnek
Enyém is ilyen volt, menhelyi volt.
Ilyenkor egy kedvenc jutalomfalat(enyémé a sajt, lophatod), aminek csak az illatával csalod el a figyelmét. Ne szólj hozzá. A kutyák érzékszerveinek sorrendje orr-szem-fül. Ha az orrát igénybe veszed, akkor egyből nem a hangokra(vihar, dörgés) koncentrál, hanem a kajára.
Innen meg már 1xű, ha látod, hogy nem fél, mert a kajára figyel, akkor adj neki egy picit. Aztán kezdj el kicsit játszani vele, húzkodd az orra előtt, emeld magasra, hogy ugorjon érte vagy ilyesmi, enyém azt csinálja, ha magasba emelem a falatot, hogy ülő helyzetből felemeli az első lábait nyusziba, vhogy így:
Szóval a lényeg, hogy ilyeneket hülyéskedj vele, a lnyeg, hogy ne a viharra figyeljen, közbe adogasd neki játék közbe és így egy idő után a vihart a játékkal és a kajával, tehát a jó dolgokkal kapcsolja majd össze és nem fog félni. Persze időbe telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!