Legyengült kutyának adhatok ilyet?
Idős kutya, betegség miatt 6 kilót fogyott egy hét alatt a 16 kilós kutya. Most már meggyógyult majdnem teljesen, még gyógyszert szed, de nagyon gyenge, alig bír létezni is.
Láttam egy olyan receptet, ami kölyök kiskutyák tápszere, kérdés, hogy árthat-e neki, ha adok pár napig ilyet, az alábbiakból áll:
kecsketej vagy laktózmentes sűrített tej, tejszín, nyers tojás, főtt marhahús, mindez turmixolva ilyen pépes állagra + immunerősítő multivitamin paszta.
Nagyon legyengült kutyáknak ezt szokták adni:
Amit leírtál ,szerintem egy instant hasmenés a kutyának,bár nemtudom mik az arányok. Ha házi készítésűnél szeretnél maradni, akkor a tejszínt kivenném belőle,viszint raknék bele nyákosra főzött rizst. Ez segít összetartani a kakát, és remekül hízlal, sportkutyások is sokan etetik.
Sima tejet is szokott kapni, szereti és sosem volt tőle baja.
Csak azért kérdem, mert ez kiskutyáknak van igazából, nagykutyának nem e árthat az ilyen tápszer féleség.
Köszi a válaszokat és a jókívánságot.
Rizst az evett(50%) sárgarépával(30%) és kevés pulykahússal(20%) főzve, ez volt egész héten a diétás menüje, most visszatértünk a tápra, de gondoltam felturbózom, mert nagyon gyenge.
Állatorvos is javasolta a vitamint, csak ezt nem kérdeztem.
Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!