Hogy tudnám leszoktatni a kutyámat az ürülék evésről és az ürülékben való kényszeres turkálásról?
Tudom,hogy egy bizonyos szinten normális természetes jelenségről van szó,csak ezzel az a baj az emberek engem szólnak meg,ha a kutya büdös mint a kolera vagy sz-r foltok vannak a bundájában. No meg azért így a családtagok meg én se vagyunk olyan szívesen szegénykével ha bűzölög az étkezési és tisztálkodási szokásai miatt.
Ha látok az utcán valami fekáliát akkor azonnal elhúzom onnan a kutyát,de ő így is kihasznál minden alkalmat,hogy hozzájusson és megegye vagy meghemperegjen benne.
Egyébként első kutyáról van szó légyszi nézzétek el a tudatlanságomat...
Sajnos sehogy.
De olvass vissza....
Bizonyos kutyáknál beválik az orra verős "fújj" felkiáltós módszer.
Hát nálam soha.Ha a kutya rákap az ilyesmire nincs kiút.Csak ha magától abbahagyja.
Mennyi idős?
Hogy tud hozzáférni egyáltalán? Kutyát sétáltatni pórázzal kell, ha rajta van, úgy oda se engeded + rászólsz erélyesen.
Tiltással, odafigyeléssel, türelemmel.
A mienk majdnem 1 éves koráig kb. mindent felporszívózott volna, amit talál, ha hagyjuk:S
Meg kell tanítani neki a tiltást, azaz, hogy bármit csinál, vagy akar csinálni, felszólításodra azonnal hagyja abba.
Egy erős ösztön ellen kell dolgoznod, ami nem könnyű. Akkor fog működni, ha sikerül jó kapcsolatot kialakítani a kutyával, és erős engedelmességet elérni nála.
Pórázon sétáltatom és ha látom,hogy kakihoz közelít már huzom is el onnan,de csomószor nem látom meg mert mondjuk magas fűbe van vagy ilyesmi. Amúgy kicsit több mint 1 éves a drága...
Hogy honnan fér hozzá ? Hát egy földúton sétálok vele általában,amerre mások is viszik a kutyáikat ezért tele van kutya gumival plusz lovagolni is szoktak arra ezért lócitromból sincs hiány.
Nem vagyok egy erőszakos ember meg szetetem is a kutyámat,de már erősen fontolgatom,hogy bevezetem az 1 gusztustalankodás-1 pofon dolgot...
Pórázon sétálva azért vedd már észre, hogy épp mit készül tenni a kutya. Azt hittem, akkor csinálja, amikor szabadon van.
A pofon nem jó ötlet, azt kell elérni, hogy laza pórázon is elsétáljon a sz.r mellett. Ehhez pedig a tiltás megtanítása szükséges.
Leírásod alapján erősen javaslok egy kutyaiskolát vagy kiképzőt.
Azért első körben megpróbálkozhatsz tápváltással is. Nincsen túl sok széklete? Okozhatja a folyamatos zabakényszert egy nem megfelelő összetételű táp - tulajdonképpen éhezik a kutya.
Esélyesebb, hogy rossz szokás, ösztönös tevékenység, az enyém jobb táp mellett is még mindig hajlamos, de ott tartunk, hogy ha szabadon van is el tudom hívni a bokortól 10ből 9szer. A maradék egyben meg azért megpróbálja a kis szemét, én meg futok utána és kiabálok és kiköpi.
Elég összetett probléma ez, nálunk olyan időszak is volt, hogy mivel erőteljesen büntettem a szarzabálást, ha megcsinálta, utána szabályszerűen menekült előlem vagy félóráig, mert félt, hogy kap. Azóta nem büntetem, megelőzőm, ha mégis előfordul, póráz. Nálad mondjuk eleve pórázon csinálja, ami elég nagy pofátlanság azért :D vezesd be mindenképp a fujj-parancsot, dicsérd, ha ott hagy egy cuccot mondjuk valami nagyon fincsi jutalomfalattal, virslivel. Egy idő után kérni fogja a falatot, amiért ügyesen nem zabált szart :D
De ha gagyi táppal etetsz, cseréld le. Mellette persze tanítsd is.
Bár még nem teljesen tökéletes minden de az utóbbi napokba sokat javult a helyzet,már hallgat a fujj parancsra is. Mindenkinek köszönöm a válaszoka :)
Brit premium tápot eszik egyébként és kap maradékot meg néha konzerves kaját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!