Mennyire gyakori, hogy a kutya szívférgességet kap?
Találkoztam valakivel, aki mesélt erről a szívférgességről, és havi szinten többezret költ szívférgesség elleni szerre a kutyájának. Az állatorvosa világosította fel erről, és nagyon meggyőzte. Na most én erről soha nem hallottam, 3 állatorvossal is találkoztam, egyik sem mondta, hogy vegyek ilyet a kutyámnak.
Nem tudom, hogy az én állatorvosaim voltak túl óvatlanok, vagy ennek az embernek az állatorvosa próbál meg minden sz*rt rátukmálni a gazdikra?
A szívféreg az amerikai "migráns", néhány éve kezdett el rohamosan terjedni az országban és bekerülni a köztudatba. Szegeden lakok, én itt azt látom a környékbeli kutyásoknál, hogy védekezés nélkül nem az a kérdés, hogy elkapja-e a kutya, hanem az, hogy mikor.
A tabletták közül a Milbemax és a Milprazon az, ami olcsóbb, de az csak szívféreg ellen hatásos. A komplex készítmény, amit emlegetett az egyik válaszoló, az a Nexgard Spectra. Az mindenre jó: kullancs, bolha, bélféreg szívféreg. Ez pusztítja a férgeket is, tehát ha nem akarod, hogy a kutyád trombózist vagy hullamérgezést kapjon, kérsz egy szívféregtesztet a dokitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!