Bullterrier csipkelődés?
Sziasztok!
Van egy 3 hónapos kislány bullterrierem, aki ha egy másik kutyus közelébe kerül elkezdi csipkedni..és elég durván kezd el játszani vele :/
Igazából ő az első bullom és tény hogy olvastam, hogy ők kicsit durvábbak, mint a többi fajta...de mégse vagyok most benne biztos, hogy ebből még jó is sülhet ki :/
Hozzáteszem, amint meglesz az utolsó oltása szeretném vinni kutyaoviba, hogy kezdjen el szocializálódni, de oda se úgy szeretnék “beesni” vele, hogy a többi kicsivel durva lesz. Szóval már előre szeretném vele tudatosítani, hogy finomabban bánjon a többiekkel.
A segítségeket előre is köszönöm!
#1, Nem első kutyus. Rendesen nevelve van, az emberekkel is barátságos, otthon se szed szét már semmit ami “nem az övé”. Egyedül ezt a kutyás dolgot nem tudom kezelni, mivel ilyen egyik volt kutyusomnál se fordult elő.
#2, Köszönöm a válaszod! :)
Szia, nekem egy tacsi+valami bull mixem van, ugyanez volt vele is.
Nálunk az vált be, hogy egyrészt nem engedtem odarongyolni más kutyákhoz se pórázon/se póráz nélkül. Ha meg elkezdett durvulni, azonnal rászóltam, megfogtam, lenyugtattam és csak akkor folytatódhatott a játék. Tehát ha durvul, nincs kutyázás. Ha viselkedik, van kutyázás. (Ha nagyon elmebeteg módon viselkedett, akkor meg egy időre elzavartam a csoportból.)
A kutyaovi jó ötlet, ott majd begyakorlhatjátok a helyes viselkedést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!