Ha az olcsó kutyakaját "szereti" a kutyám vegyek neki azt?
Családi tragédiák sora után volt 2 év az életünkben amikor eléggé "lecsúsztunk". Annyira,hogy a kutyák is csak maradékot, és a legolcsóbb kutyakajákat kapták.
Szerencsére az utóbbi évben sikerült felállnunk, és már felső-középkategóriás kajákat veszek nekik.
Viszont az az igazság,hogy nem nagyon eszik.
Pontosabban komótosan, de lecsúszik nekik, viszont amikor az olcsó kaját kapják akkor pillanatok alatt beszippantják.
Gondolom megszokták azt, vagy talán jobb is, nem tudom.
A kérdés,hogy maradjak az olcsó kajáknál?Számomra sokszor nem túl bizalomgerjesztő az állaga ezeknek a konzerveknek, vagy tápoknak.
Vagy vegyem nekik a jobb minőségűt, és meg fogják szokni?
A jobb minőségűt vegyed neki egyértelműen!
Átszoktatáshoz csináld azt, hogy 2 hétig kevered a régi tápjával. Először háromnegyed régi-negyed új, majd fele-fele, ezután negyed régi-háromnegyed új és a 2. hét végén már csak az újat kapja. Ez jót tesz a gyomrának is, könnyebb neki átállni.
A felső-közép alatt remélem nem valami boltit értesz, hanem Brit Care-t vagy valami ilyesmit.
Valamint azt tudom még mondani, ahogy írták, éhen halni biztos nem fog a kutya a kaja mellett. Ha nem ízlik neki tényleg, akkor próbálkozz egy hasonló minőségű táppal vagy csak szimplán más ízűvel. (pl. csirkés helyett bárányossal...) vagy megpróbálhatod neki feldobni valamivel, mondjuk főtt hússal...(Igen. Nem BARF-ozok, nem adok nyers húst. Táp mellé az nem jó kombó amúgy se.)
"Nem tudom mennyit költesz havonta a tápokra, de nekem a német juhászom étkeztetése kijön havi 30.000 forintból."
Azért szerintem az nem kevés. Én középkategóriás táppal etetek (Brit Premium, most épp Fitmin) 2 közepes kutyát (15kg és 20kg) szóval szerintem az kitesz egy NJ-t és a táp havonta kerül a két kutyának 5.000-be. Ha hozzáveszem a húsokat, amiket azért időnként kapnak hozzá, akkor is összesen kb. 8.000 körülire jön ki.
Szóval lehet ez a 30.000 jónak számít, ha valaki felső kategóriás táppal etet, mert arra én is azt mondom, hogy akkor már nyugodtan összerakhatna maga is egy menüt a kutyának, akár színhúsból. Viszont, ha nem a legdrágább tápokat vesszük alapul, akkor azért ennél olcsóbban is kilehet jönni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!