Sajnos Nemetorszagba kell koltoznom, ahova kutyat nem tudunk vinni, mit tegyek?
Ha fajtatiszta, kérd a tenyésztője segítségét.
Ha nem, akkor a fajtamentését.
A 'négyes' vagyok. Három kutyám van, egyik sem lenne alkalmas kezdő gazdáknak és hobbi kutyának. És mindet visszavennék a tenyésztőik, ha velem történne valami vagy nem tudnám tovább eltartani őket. A tenyésztők is, de a csapatom is, akikkel dolgozok.
Szóval honnan van a kutya? Beszéltél a tenyésztőjével? De persze ez költői kérdés, feltételezem a felelős kutyavállalás nem a te műfajod.
És mi az elképzelésed? Mit teszel vele, ha nem lesz rá jelentkező? Egyáltalán hogy keresel gazdát? Mert eddig csak panaszkodsz, sajnáltatod magadat és próbálod másokra terhelni a te felelősségedet.
Nyugodtan le lehet pontozni minket, de pont ugyanazokat a dolgokat ismételtétek el ti is, amiket mi adtunk tanácsként a kérdezőnek.
Lehet hogy elítélendő, de nekem a kutyám az életem, és nem tudok elképzelni olyan szituációt a halálomon kívül, ami miatt elhagynám. Se a család, se egyetem, se munkahely, se kilakoltatás, se zombiapokalipszis, semmi nem szakíthatna el tőle. Amikor magamhoz vettem, egy életre felelősséget vállaltam érte, és azóta a legfontosabb számomra. Konkrétan én nem azt kifogásoltam, hogy a kérdező miért vett kutyát, elvégre nem látnok, hanem azt, hogy most miért nem tesz meg mindent érte. Továbbra is tartom, hogy lenne módja magával vinni a kutyát, lehet hogy beletelne egy-két hónapba vagy évbe, de nem megoldhatatlan. Csak épp ő nem azt a kérdést írta ki, hogy hogyan lehetne kivitelezni ezt, hanem hogy hova passzolja el kapásból a kutyát. Küldjétek csak fajtamentőkhöz, általában ők azok, akik a legtöbb ilyen "költözünk és a kutya nem jöhet" esettel találkoznak, repesni fognak az örömtől.
Ezt is lepontozhatjátok :)
Igen, ehhez kell egy jó vastag bőrt növeszteni a képeden. Ezem nincs mit gondolkozni. Elköltözöl, a kutyádat meg ott hagyod, majd veszed a következőt. Ha baj lenne, azt is ott hagynád.
Tudod kutyát az ember egész életére vállal, nem csak addig, amíg az kényelmes! De nincs ezzel baj, csináld meg, egyszer! De ha rájöttél, hogy te nem akarsz olyan nagyon a kutyádért tenni, nem kell többet életekkel kísérletezned! Kár, hogy minden felelőtlen ostoba tarthat kutyát...
Nem ertem amugy az embeteket...azt se tudjak mi miert van de a nagy dumak meg az eszosztas megy👏
Nem kivanom h ti is legyetek egyszer hasonlo helyzetben...sosm lehet tudni.
Tényleg nem tudjuk hogy mi van.
Mi van, ha éhen hal ha nem megy ki? De legalább Bodrika is megdögölhet a lábánál, nemde?
Nem az volt a kérdés, hogy hogy lehet a legszebb ívben kihajítani a kutyát a kocsiból egy roncstelepnél, hanem hogy mi a legjobb a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!