Macerás kiszoktatni egy 6 hónapos kutyát?
Veszünk egy kutyust, de szobakutya, mi meg kertes házban lakunk és kinti lesz.
Mennyire megy simán a kiszoktatás? Tanácsok?
Milyen fajta? Csak mert ha kistestű és/vagy rövid szőrű akkor nem alkalmas csak kinti tartásra.
Egyébként fokozatosan kell kiszoktatni, először csak amikor kint vagytok vele, utána már órákra lehet kint egyedül, aztán nappal kint marad (persze foglalkoztok mellette vele) és végül teljesen.
Azt, hogy rövid szőrű kis testű és alkalmatlan a csak kinti tartásra....
De kinti-benti kutyus lehet, tehát jó időben melegben lehet nyugodtan kinti kutya, de 10 fok alatt már vacog és bent a helye.
Bocs, vidéki vagyok. És végig kellett néznem ahogy nagyapámék egy láncon tartottak kis testű rövid szőrű kutyákat egy kutyaházzal az udvaron mondván hogy "szigetelt" és "jó a kutyának". Nyomorogtak és dideregtek az állatok. Nekem ne mondd hogy kimész hozzájuk néhány fokos időben és nem látod vacogni őket.
És ezt mondtam, van szigetelt ház, de nem gondolod hogy a kutya nem tölt benne 24 órát? Mert nem tölt benne, kint van mert ráadásul a foxi egy hiperaktív fajta és addig is fázik. Szétmennek az ízületei, megfázik meg hasonló finomságok. De persze nem érdekel, majd állatorvos helyett is ide jössz kérdezősködni.
Csak kérdem én, miért vettetek kis testű rövid szőrű kutyát ha nem akarjátok benn tartani?
Nekünk is kinti benti kutyának van tartva egy simaszőrű foxterrier. El sem tudom képzelni, hogy csak kint lenne, hisz télen nagyon fázna. A meleget jobban viseli, de ha olyan kánikula van amit én sem viselek el kint hosszútávon, akkor jön be velem a hűvös házba.
Valamint mi is "vidéken" lakunk, utálom ezt a szót, szóval kertes házban viszonylag messze Budapesttől.
Én sem javaslom a kinti tartását egy ilyen kutyának, arra léteznek más fajták.
NE EZT a kutyát válasszátok! Ez számotokra alkalmatlan!
Válasszatok min. közepes méretű, hosszú és dús bundájú állatot! (Nem mintha azt nem kellene beengedni, ha
- extrém hideg van,
- beteg
- petárdáznak
a társaságról nem is szólva, mégis jobban megfelel nektek. (Bár kerti dísznek vétek élőlényt beállítani:S)
A mi kutyánk 90% bunda, mégis kinti-benti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!