A kutyám fél ha kiviszem sétálni. Miért van ez? Nektek volt ilyen? Hogy tudnám kiszoktatni? Többi lent. :///
Igen, az én kutyám is ezt csinálja (ő most múlt el 3 hónapos). Egész egyszerűen nincsen hozzászokva az idegen környezethez, autókhoz, más kutyákhoz (ha végigmegyünk egy utcán, az összes kutya ugat). Mindamellett az is furcsa neki, hogy póráz van rajta, és nem teljesen szabad.
Türelemmel hozzá kell szoktatni a sétához. Eleinte ingerszegény környezetben sétáltatni, mondjuk erdőben (ami azért pont annyira ingergazdag, hogy élvezze a kutya), aztán fokozatosan zajosabb, eseménydúsabb helyeken. És kedvesen biztatni, dicsérni, ha szépen megy, és nem áll le, leguggolni az ő szintjére, hivogatni.
Ne add fel, próbáld meg kivinni minél többször. Ha most nem tanulja meg, hogy nem kell félnie a különböző zajoktól, akkor később már nagyon problémás lesz. Jól mondja ez előző, most olyan az agya mint a szivacs.
Én a három hónapos vizslámat már a kezdetektől lehordtam az utcára pisilni, kakálni. Kerültük az olyan helyeket, ahol mások is vannak meg ahol kutyákkal találkozhat. Hihetetlenül gyorsan hozzászokott a különböző zajokhoz, legyen az kocsi, motor, gurulós bőrönd, harang.
+ a legfontosabb: te se stresszelj rá, mert a kutya megérzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!