Van olyan kutya, ami felnőttként is olyan cuki, mint egy kölyök labrador?
Fajtatiszta kutyát sehol sem fogsz találni 100-150 ezer alatt.
Szaporítótól meg nem kell venni semmilyen kistestűt/közepeset sem 20-30 ezerért, mert túl vannak szaporítva, és teli vannak betegségekkel, illetve elég soknak még az idegrendszerével is gondok szoktak lenni.
Fogadj egyet örökbe. Hidd el, semmivel sem rosszabbak a vett társuknál. Sőt! Még hálásabbak is!
Az én egyik kutyám 2 éves, de úgy néz ki, mintha egy 7-8 hónapos kölyök lenne, olyan sok fajta keveredett benne, hogy mindenki azt hiszi rá, hogy még fiatal!:)
Fogadj/fogadjatok örökbe egy kis keveréket, hidd el nem fogjátok megbánni!:)
Szerintem a pomeraniai törpespiccnek van a legkölykösebb ábrazata meg felnőttként is. De ez egy elég drága fajta.
Menhelyen kellene körülnézni. Egy keverék kutya semmivel sem kiszámíthatatlanabb, mint egy fajtatiszta. Inkább az előéletükkel szokott probléma lenni (pl. megverték és félős lett),de menhelyen segítenek kivalasztani, amelyikkel elbírtok. Mi tavaly szeptemberben fogadtunk örökbe, több helyen is jártunk és mindenhol nagyon rendesek voltak velünk.
Először is ne küllem alapján válasszatok, ahogy előttem is írták. Az előítélet könnyen meg tud változni pozitív példa hatására.
Fajtatiszta kutyát pedig csak tenyésztőtől szabad venni, illetve fajtamentésnél is körül lehet nézni, de ott nem mindig van kölyök. Ha nincs konkrét elképzelés akkor egy menhelyi keverék is teljesen jó választás lehet. De az írásod alapján nem feltétlenül érzem úgy, hogy készen lennétek egy kutyára (és ezt nem sértésnek szánom). A kutyának, és nektek is érdeketek, hogy jól tudjátok kezelni őt, hiszen nem csak nézegetni kell, és játszani vele, hanem nevelni is. A legjámborabb kutyát is el lehet rontani, és akkor aztán hiába lesz cuki, ha harapdál és rombol.
Tehát laikusként akkor a lehetőségek (ahogy értelmezem):
* Csóróként felejtsem el, hogy tenyésztőtől vásárolva tiszta és teljesen beszámítható kutyám legyen. L̶é̶g̶y̶s̶z̶i̶ ̶v̶a̶l̶a̶k̶i̶ ̶m̶o̶n̶d̶j̶a̶ ̶m̶e̶g̶ ̶m̶e̶n̶n̶y̶i̶ ̶e̶g̶y̶ ̶f̶a̶j̶t̶i̶s̶z̶t̶a̶ ̶t̶k̶-̶s̶ ̶k̶ö̶l̶y̶ö̶k̶ ̶B̶e̶a̶g̶l̶e̶ ̶á̶r̶a̶,̶ ̶h̶o̶g̶y̶ ̶m̶é̶g̶ ̶j̶o̶b̶b̶a̶n̶ ̶f̶á̶j̶j̶o̶n̶ ̶a̶ ̶s̶z̶í̶v̶e̶m̶. :D
* Vagy pedig hozassak egy menhelyről, amiért esetleg még fizessek is, hogy x időközönként jöjjenek ellenőrizgetni, hogy - én egy félelmetes 50 iksz kilós fiúként - nem-e akarom bántani szegény párát ( https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3050215-megi.. ), miközben kapok egy olyan kutyát, ami lehet, hogy egy időzített bomba a korábbi élete miatt (esetleg ideggyenge) és nem tudhatom melyikünk csuklóját kapja el egy lappangó beidegződés miatt.
Hát akkor lehet inkább maradok a tengerimalacnál.
Egy ilyen kutya lett volna egyébként az álmom: [link]
Kérdező, menhelyről is fogadhatsz örökbe kölyökkutyát, annak nem lesz semmilyen beidegződése.
Csak nyilván egy keverék kutyunál nem tudják megmondani, hogy mennyire lesz édibédicukker pofija felnőtt korára, legtöbbször csak tippelik, hogy milyen fajták mixelése. Meg azt is, hogy mekkora lesz, bár azért azt elég jól be lehet lőni, hogyha közepes termetű kutyát szeretnél, akkor ne legyen belőle dog. :)
Egyébként a beagle falkakutya, és mint olyan, baromi makacs és nehezen kezelhető. Cuki meg minden, de ha nem vagy elég következetes, akkor nehéz dolgod lesz vele.
De neki például mi szürkült el az arcvonásaiban szerinted? :)
Én a goldent bátran ajánlom, akár keverék verzióban is (fajtamentés), szerintem végtelenül cuki, ráadásul családbarát, viszonylag könnyen kezelhető fajta, ha kellően sokat foglalkozol vele.
"Egyébként a beagle falkakutya, és mint olyan, baromi makacs és nehezen kezelhető. Cuki meg minden, de ha nem vagy elég következetes, akkor nehéz dolgod lesz vele."
De miben nyilvánul meg, hogy makacs? Bármikor megharaphatja a kezemet? Nekem ez a golden felnőttként már túlságosan nagy már.
Piciként viszont persze, hogy aranyos (meg gondolom egy vagyon):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!