Mit tud egy kiképző?

Tudja nevelni, de tökéletesen nem tudja.
A kutyák reakcióit látni kell, tapasztalat kell hozzá, azt könyvből nem tanulod meg. (esetleg a hatodik kutya után)
Valamint a suli, a kiképző azért is fontos, mert a kutyának más kutyák társaságában is szót kell fogadnia, azt pedig csak suliban gyakorolhatod, valamit a kiképző "kívülről" sokmindent észrevesz, amit te nem látsz meg.
Zongorázni is meg lehet tanulni könyvből, csak nem érdemes.

Az embereknek általában életük folyamán max. egy - tizenvalahány kutyája szokott lenni (feltéve, hogy nem tenyésztő családban él)...
A kutyakiképző meg hetente sokkal többel foglalkozik, tehát jóval több tapasztalata van.
A kiképző munkája valójában 10%-ban a kutya tanításából és 90%-ban a gazdi okításából áll.

Én írni-olvasni is iskolában tanultam meg. A gyerekeimet is oda járattam. Eszembe nem jutott soha, hogy a neten nézzek utána, hogy kéne megtanítani egy gyereket olvasni.
A kutya oktatását sem fogja senki néhány leírásból elsajátítani.

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:5
Na itt a pont! Hiába írnak le neten meg a könyvekben sok mindent , egy laikus kezdőnek sztem nem sokat ér(kb mint halottnak a csók).A kutya egyáltalán nem biztos hogy úgy fog reagálni ahogyan az a Nagy könyvben meg van írva, és ha ezt nem veszi észre egy kezdő gazdi már el is rontja a kutyát.
Csak hogy egy egyszerű példát hozzak :
Kutyasuliba ahová járok , jött egy srác egy beagle-el.Tanítgatta otthon , de a kutya nem sétált mellette szépen hanem arra vitte a gazdát amerre akarta.Beállt a gyerek a sorba(sima bőr nyakörv volt rajta) , és amikor a kutya másik irányba akart menni , elkezdett hörögni mintha meg akarna fulladni.a gazdija persze egyből beszart , és arra ment amerre a kutya akarta.erre a kiképzőnk mondta a gazdinak hogy menjen tovább egyenesen és ne foglalkozzon a kutyával mert csak szinészkedik , erre az "okos" gazda meg del volt háborodva hogy jogy mondha ilyet a kiképző mert megfullad a kutya.Kiképző elkérte tőle a kutyát , kb 10 percig vezette maga mellett , és a kutya abbahagyta a hörgést.Vissza adta a gazdinak , és nála megint ujra kezdte , de ugye akkor már látta a gazda hogy csak szinészkedett eddig , és ő sem foglalkozott a hörgésével.A következő héten már nem csinálta a kutya , és a gazda irányította a sétát.
Ez csak egy könnyebb eset , mert itt csak a sétával volt a baj , de mondjuk ha a hozzá nem értés miatt agresszívnak és közveszélyesnek neveli a kutyát , ott már sokkal nagyobb a baj.

Kedves kérdező és milyen a kutyája az említet embernek?
Amúgy a válaszom az, hogy ha van egy ösztönösen tehetséges gazda és egy tehetséges akkor szépen meg lehet neki tanítani sok dolgot de nem tökéletesen és nem mindent és az emberek és kutyák többsége nem ösztönösen tehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!