Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ugat a kutya, ha nem...

Miért ugat a kutya, ha nem vagyunk itthon? Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

Amikor elmegyek rövidebb-hosszabb időre, állandóan nyüszít, és ugat a kutyusunk. Tömbházban lakunk, és az ugatás a többi lakót meglehetősen zavar(hat)ja. Már többször szóltak, hogy a kutya cirkuszt rendez, amikor elmegyünk.

Mit lehet ellene tenni? Hallottuk már, hogy mindig itthon kell hagyni fél órára-órára, és egyre hosszabb időre.. Ez segít? Tudnátok valamit javasolni?

2010. jún. 15. 13:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Miért nem nevelitek, foglalkoztok vele? Akkor nem ugatna.
2010. jún. 15. 13:53
 2/17 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2010. jún. 15. 13:56
 3/17 A kérdező kommentje:

Valóban? :) Nvelejük, és foglalkozunk vele, mint egy kisgyerekkel. Egyszer elmentünk ismerősünkhöz megünnepelni a születésnapját, és itthon hagytuk egyedül kb. hajnali 5-6-ig. Na, azóta ugat, ha nem vagyunk itthon.. !

Nem azért mert nem foglalkozunk vele...

4/17 A kérdező kommentje:
most lesz 8 hónapos.
 5/17 anonim ***** válasza:
Na lehet pont ez a baj. Ő nem kisgyerek hanem kutya és úgy kell vele bánni különben problémák lehetnek. Elkényeztetitek ezér azt hiszi ő a főnök és azért ugat mert nem tud utánok menni és követeli hogy gyertek vissza. Jó lenne néhány kutyás könyvet elolvasni nem a gyereknevelésre hagyatkozni.
2010. jún. 15. 14:01
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Maradj otthon.
2010. jún. 15. 14:02
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

A fokozatos szoktatás sokat segít. A rangsort át kell gondolni, nektek kell falkavezérnek lenni. Ezen kívül az is megoldás lehet, ha mielőtt elmentek otthonról, nagyon alaposan kifárasztjátok, szinte az "összeesésig", így már nem lesz ereje tombolni, hanem alszik.

Ajánlom Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra c. könyvét, nagyon hasznos (ebben is).

2010. jún. 15. 14:09
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként hogy viselkedik? Rátok ugrál, ha hazaértek? Húzza a pórázt? Mert ha igen, akkor valószínűleg az előttem levő nem túl kedves, de annál okosabb válaszolónak van igaza, és épp most kezdte el átvenni a falkavezér szerepet. Közel az ivarérettség, ilyenkor aktuális a hatalmi harc.

Gyerekként nevelni valóban gond, egy kutya akkor érzi magát biztonságban, ha tudja mik a lehetőségei, és mik az elvárásaitok, amik mindig következetesen be vannak tartva, és nem utolsó sorban, ha van "főnöke". Mert ha nincs neki, akkor kénytelen főnökösködni, de mint a mellékelt ábra mutatja, nem képes rá, hiszen a rendetlen falkája (ti) eljárkál, és többszöri felszólításra sem jön haza. Na ez még jobban frusztrálja, hogy nem tudja teljesíteni főnöki feladatait.

2010. jún. 15. 14:13
 9/17 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom mi a problémád a válaszom stílusával, szerintem nem voltam bunkó, csak tárgyilagosan válaszoltam. Bocs, ha már az is baj, ha ne csöpögős. Nem gondolnám, hogy egy szóval is megbántottam a Kérdezőt, leírtam a tényeket. De legalább abban nem találsz kifogást, örülök neki.
2010. jún. 15. 14:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, ne haragudj, véletlenül sem akartalak megbántani, és nem is azt írtam, hogy bunkó vagy, hanem hogy nem túl kedves :) Érződött a hangvtelből, hogy már százszor leírtad ugyanezt, és baromira unod. És tökre meg is értelek amúgy :)
2010. jún. 15. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!