Szeretnék egy pitbullt venni, ha normálisan tartom nevelem akkor ugyan olyan békés mint bármelyik másik fajta kutyus?
NEM!
Ne írjon már hülyeséget az aki kurv ára nem ért hozzá..Később meg majd ebből lesz a baleset,meg az altatás.
Nem a nevelésen múlik a pitbull természete..Gondoljatok már bele,egy olyan vérvonal ami kutyázásra lett tenyészetre egy "nem szabad kicsim" után meg egy kis dádá után majd leszokik az ösztönéről..
en inkabb a Te hozzaertesedet vonnam ketsegbe, ha ilyen okorsegeket irsz. Eleve kezdjuk ott, hogy egy normalis kutyat nem kell "dadazni", mert a gazdaja a kolyokkora ota kovetkezetes nevelest alkalmazott nala, ahol a szabalyokat lefektette es azon belul mozoghat. Plusz ivartalanit. Ezen kivul pedig ismeri a sajat kutyaja hatarait.
A kerdest pedig, hogy lesz-e ugyanolyan bekes, sok mindenre ra lehet huzni..
btw nem szeretek ezzel peldalozni, mert a kutyasvilag nem csak itt all meg, de most pont jo pelda Cesar Millan es kutyai: Daddy&Junior, akik mas kutyak rehabilitasaban segitenek es pitbullok.
Ugyhogy mielott meg okorsegeket irsz, mondjuk erdeklodj.
Ceasar Milan..Na ne
És én nem értek hozzá..:D 12 éve foglalkozom bull típusú kutyákkal.
Se Junior se Daddy nem volt fajtatiszta apbt.
Itt egy pedes apbt: [link]
Most mond azt hogy a két kutya közül valamelyik is fajta tiszta pitbull.
Bull típusúak tény,de nem apbt-k.Ergo nem olyan pedből származnak amik végig verekedtetve,kutyáztatva voltak.
Ma már minden vágott fülű kemény kiállású kutyát "pidbúj"ozunk holott közük nincs hozzá.
A kérdés az,hogy a kérdező ilyen bull típusú "pidbúj"t akar e,vagy valódi pedes game pit bull terriert?
Mert ha az útóbbi,akkor a válaszom leírtam.
Felesleges tepnem a szamat, meg szoveget sem tudsz ertelmezni -.-"
12 ev mit jelent? Volt egy pitbullod aki ennyit elt? Ha mar szamokkal dobalozunk ugye.
Aki ismeri a bullokat tudja hogy kettőnk közül te vagy itt az idióta.:)
Hiába véded a saját hülyeséged,ha annyira okos lennél tudnád hogy egy apbt nem 12 évet él mint egy szapis bull type.
Szörnyen buta vagy ebben a témában,C Milannal dobálózol,meg az ő kutyáival ember:DD
Röhejes,12 év alatt 3 mentett bull type és 6 pedes pit bull,ha már számokkal dobálózunk.
Senki nem azt írta, hogy totál kezdő kutyásként és hozzá nem értőként game pitet kellene vennie. Ennél rosszabb opció nincs is. A kérdés arra vonatkozott, hogy megfelelő, kompetens gazda, korrekt nevelés, határozott kézben tartás esetén egy pit is lehet-e ugyanolyan barátságos mint egy más fajtájú kutya. Erre pedig a válasz, hogy igen, lehet. Nem feltétlenül lesz az, de az lehet. A hangsúly a feltételes módon van. Ha szerinted kivétel nélkül minden törzskönyves apbt szét akarja kapni a vele szembejövő összes kutyát, mert a vérében van, akkor hogy magyarázod meg az általam ismert, már említett apbt-k viselkedését? Tegyük hozzá, hogy napi kapcsolatban vagyok velük, tehát nem csak van egy kialakult képem róluk és tök laikusként azt hangoztatom.
Személy szerint én nem tanácsoltam a kérdezőnek a fajta tartását - csak reagáltam egy feltételezett szituációra, amit megfogalmazott.
Kettő ilyet ismerek, igen. Egyikük magyar tenyésztésű (az ő szülei már nem voltak harcoltatva) a másik szerb.
A többi örökbefogadott és nem tiszta hogy milyen arányban vannak pit és amstaff, esetleg egyéb bulltype felmenőik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!