Hogyan szoktassam le a kutyámat, hogy ne ragja szet a cipoket, papucsokt?
Az a baj, sokszor akkor lopja el amikor eppen nem figyelunk oda.
Rendesen le van mozgatva, plusz van mellette masik kutya akivel rengeteget jatszik.
7 honapos
Pakoljátok el, és adjatok neki mindig rágnivalót.
Ha a tesód elfelejti, akkor így járt, járhat rágott cipőben.
7 éves a kutyám, még mindig lopná és rágcsálná a papucsainkat amik elől vannak.
Pedig nevelt kutya, még kutyasuliba is járt :)
Igen, mindig elrakjuk ciposbe. Csak ha előlfelejtodil egy cipo vagy papucs mar eszrevetlenul csorja el.
Amugy pit bull!
A masik kutya ő meg nagyon irigy a jatekokra es mindig elveszi a kiskutyatol. A pit meg megállás nélkul ugatja ilyenkor. Ezért el vannak téve a játékok.. pedig a kiskutya ellenne veluk, csak a masik nem engedi.
Ha meg nála van éppen a játék akkor a nagykutyával incselkedik, hogy vegye el tőle.
Kutyanevelésben az az alapvető szabály, hogy nem hagyjuk kontroll nélkül hibázni a kutyát. Ha már rögzült egy rossz viselkedés, akkor ezt már csak több energiabefektetéssel lehet kontrollálni, mint a rosszat megelőzni és a jót kialakítani.
Én boxba/szobakennelbe/puppy penbe szoktatnám be és innentől fél/1 évig biztos, hogy csak ott lehetne ha nem vagyok otthon. Én a kölyökkutyáimmal is mindig így kezdem (hibázni nincs lehetőségük, így rossz tulajdonságnak sincs lehetősége rögzülni). Teljesen a szobájukká válik, így amikor nyugira vágynak oda vonulnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!