Egy agárnak miket kell tudnia a tenyésszemlére?
Figyelt kérdés
Vagyis az érdekelne, hogy hogy működik a tenyésszemle, milyen feladatokat kell a kutyának végrehajtani illetve mit néznek meg rajta? Ha van valami honlap ami erről szól azt is szívesen elolvasnám, de nem találtam semmit!2010. jún. 14. 20:54
21/25 anonim 

válasza:

Ma már tiltott Magyarországon agárral nyúlra vadászni, viszont régen azok űzték ezt, akik nem az arisztokrata osztályokhoz tartoztak, így nem volt módjuk lovas falkavadászatokra, ami viszont döntően rókavadászat volt.
Nem a kisujjamból szoptam ki én sem az agárral nyúlra vadászást, hanem lovas-falkavadász könyvből, amiben egy egész fejezet van az agarászásnak szánva.
De ugyanúgy, mint az agarászás, ma már a falkás rókavadászat is tilos, a szocializmusban tiltották be mindkettőt.
22/25 anonim 

válasza:

élő, 10 kilós mezei nyulra, nem szörmére :D
23/25 Akiteki 

válasza:

Nem fog nyúlra vadászni, mert tilos.
De attól még nem egy csivava vagy yorki kategóriájú plázakutya.
24/25 anonim 

válasza:

14:59.. nem hülyeség mert régen nem bírt el egy agár őzet odahurcolni a vadásznak.. .képzeld el.
25/25 Akiteki 

válasza:

Próbáljuk ki, jó?
A vizsla oda bírja vinni? Na ez nagyon jó! :)))
Egy vizsla nagyjából elfér a magyar agaram hasa alatt.
Egyébként sosem vadásztak egyetlen agárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!