Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miét reagálják ennyire túl az...

Miét reagálják ennyire túl az emberek a kutyatartást?

Figyelt kérdés

Akármilyen kutyáról van szó, azt írják napi 3 órat kell vele foglalkozni, lenézik aki nem a legleglegdeágább tápot/felszerelést veszi neki. Bírálják, hogy kinek milyen kutya való mintha csak egy kiegészítő lenne.

Mikor lett mindenki ekkora kutyaszakértő?

2018. máj. 14. 04:54
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

"de a menhelyen se kapnak mást."

Pls, örülnek, ha tudnak etetni valamivel...

2018. máj. 14. 17:56
 32/48 A kérdező kommentje:

Magyarázzátok már el miért hiszitek azt, hogy amelyik kutya papírok nélküli, azt sorozatban gyártják az emberek és halálra elletik a nőstényt?

Nekem mindkét kutyám egy családtól van akiket ismerek, ők ugyanúgy mint én hobbiból tartanak kutyát. Ők bevállalták, hogy kiskutyák fognak születni, oltásaik, orvosi vizsgálataik ugyanúgy megvannak és családi környezetben vannak a kutyák nem pedig egy tenyésztőnél akinek az a lényeg hogy minél több kiállítást nyerjen a kitenyésztett beteg ideggyenge kutyája..

2018. máj. 14. 18:08
 33/48 anonim ***** válasza:
90%

A kiállítási kutya nem lehet ideggyenge. Sok fajtánál a munkavizsga is kötelező, tehát jó esetben nem csak küllemre megy a tenyésztés. Az eladott kölykök 80%a amúgy is csak hobbi kutya lesz.

Erre ki is tértem a válaszomban, amit írsz. A kutyagyár a legrosszabb, de a házi almok sem tesznek jót a fajtának. Ez csak szaporítás. Akiről te beszélsz jól tartja a kutyáit lehet, de miután új családba kerülnek ki tudja nyomon követni, hogy ott nem szaporítják-e tovább őket? És a 2. generáció kiskutyával vajon mi lesz? Rengeteg a kockázat. Továbbá az ismerőseid genetikai teszteket is végeztek a szülőkön? Ismerik a fajta jellegzetes betegségeit, az öröklésmenetet? Amennyiben igen, és tényleg minden feladatot tökéletesen ellát akkor meg nem értem, miért nem váltja ki a kennelnevét és csinálja normálisan.

Az én elképzelésem szerint ez olyan mint egy számegyenes. Baloldalt vannak a szukákat kizsigerelő, undorító szaporítók, a jobb szélen pedig a felelősségteljes jó tenyésztők. Ezek között vannak fokozatok, és nem fekete fehér az egész. De én ennek ellenére is azt vallom, hogy felelős állattartó nem szaporít. Kutyát pedig vagy tenyésztőtől vegyünk, vagy fogadjunk örökbe menhelyről/fajtamentéstől.

2018. máj. 14. 18:20
 34/48 aranyos121 ***** válasza:
0%
attól hogy egy kutya nem tk.s nem biztos hogy szapitól van a kutyád csak egy családnál véletlen szaporulat volt de az se annyira jó..
2018. máj. 14. 18:59
 35/48 aranyos121 ***** válasza:
100%

de az tényleg érdekel hogy szűréseket is végzett az a család aki vállalta hogy szaporította a kutyákat?

a tenyésztőkről meg annyit hogy az én németjuhászom is onnan van és semmi baja és 10 éves...

2018. máj. 14. 19:06
 36/48 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, tényleg ennyire nem tudod mit csinál egy igazi tenyésztő? Le írjam privátban? Ez a szakmám konkrétan...
2018. máj. 15. 05:31
 37/48 anonim ***** válasza:
100%
attól hogy családi környezetben vannak még ugyanúgy szapisok :DDD vagy mi lenne a konkrét megnevezése ennek? nemistenyésztődenemisszapi? olyan nincs,ez a 2 van. aki nem tenyésztő az szaporító, kész. attól még lehetnek normális emberek, bár ha minden olyan tisztességesen megy,én sem értem miért nem lehet kennelnevet kiváltani és törvényesen csinálni..
2018. máj. 15. 08:26
 38/48 A kérdező kommentje:
Írd le mit csinál egy tenyésztő, látom halálra dolgozod magad, hogy ennyi szabadidőd van 😂
2018. máj. 15. 15:30
 39/48 anonim ***** válasza:

12-es.

Igen 4000-ért. (Darling,chappi)

Vagy mondjam azt hogy 1800-ért Bruno táp és társai???

Egy szoval nem mondtam, hogy JÓ az a táp és mindent kielégít könyörgöm, csak azt mondtam vAN AKINEK ERRE FUTJA (de mellette mást is ad a kutyának...neeem nem vizes zsemlét hanem még jó ételmaradékot HA olyan (nem füszeres, cukor,xilit mentes és sorolhatnám). Igen képzeld.

Tudod hány embernek nem lenne így kutyája, ha csak a 20 ezres tápot vehetné meg? (Az más dolog, hogy legalább sok olyan ember így nem kapna állatot aki egyáltalán nem törődik söt kinozza az állatát).

És igen jogos az is, hogy foglalkotni kell a kutyákkal, vannak fajták amik kifejezetten komplex törődést igényelnek.

Nekem/nekünk pont emiatt nem volt sosem olyan fajtánk aminek kellett volna a speciális kutyaiskola és társai. MI egy családtagra vágytunk. Fura nem lett idegbajos a kutya. Ahol a kutya agresszív lesz, ott nem csak egy helyen csúszik el a dolog.

Én pl.azt nem tudom felfogni (ismerek ilyen egyéneket), ahol megveszik a drága tápot, sétáltatni nem viszik, mert még a végén elkap valamit a kapun kívül, és a kötelező oltások sincsenek meg mindig.

2018. máj. 15. 17:01
 40/48 A kérdező kommentje:

Nem csak ennyire sarkalatos étrendek vannak hogy prémium táp vagy száraz kenyér 😅

Az én kutyim darlingot kap meg mellé ami éppen megmarad, csontot, csirkeaprolékot főzök neki, párizsit ilyesmiket. Nem fogom csak táppal etetni, hiába van meg minden tápanyag egy felső kategóriás tápban, én se szeretnék egész életemben kekszet enni.

2018. máj. 15. 19:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!