Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miét reagálják ennyire túl az...

Miét reagálják ennyire túl az emberek a kutyatartást?

Figyelt kérdés

Akármilyen kutyáról van szó, azt írják napi 3 órat kell vele foglalkozni, lenézik aki nem a legleglegdeágább tápot/felszerelést veszi neki. Bírálják, hogy kinek milyen kutya való mintha csak egy kiegészítő lenne.

Mikor lett mindenki ekkora kutyaszakértő?

2018. máj. 14. 04:54
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
81%

Igen utolso, nyilvan arra utazam, hogy aki nem otthonrol dolgozik, es nincs vele folyamatosan a kutya, az ne is tartson. Még véletlenül sem arra, hogy annak ellenere higy ketten vannak, kertben, kell nekik a séta és az emberi foglalozás. Mindemellé a minőségi táp, mert ez így alapszükséglet.

Nem, nem, nyilván nem ez volt a mondandóm lényege, és Te tökéletesen ráéreztél a lényegre! :D

2018. máj. 14. 12:16
 22/48 anonim ***** válasza:
20%
Sok hasznos dolgot írtál igen, de mindennek a végére írtad " Aki ezt nem tudja/akarja megadni, az ne tartson kutyát." Elnézést, ha félreértettem.
2018. máj. 14. 12:35
 23/48 anonim ***** válasza:
70%
Igy is gondolom. Akinek derogál setaltatni a kutyáját, mert “ott a kert” és nem foglalkozik vele, mert “a másikkal elvan”, valamint konyhai maradékkal eteti, az tényleg ne tartson.
2018. máj. 14. 13:06
 24/48 anonim ***** válasza:
42%

Kedves 23-as márpedig pont miattad születnek az ilyen kérdések, te vagy az aki már átesett a ló túloldára. Attól, hogy a te kutyáid nem foglalkoznak egymással más kutyák még lefáraszthatják egymást a kertben. 3 kutyám van kertesházban, és mindegyik nagyon jól elvan heti 1-2 sétával.

A 11 éves labrador például egésznap fekszik, amikor kiviszem sétálni 5-10 perc után fordul vissza, hogy neki ebből ennyi elég volt. A 7 éves sharpei-tacskó keverék játszik a kölyök kutyával és vadászik a madarakra, rágcsálókra és baromira ki is fárad benne, sétához úgy kell kiimádkozni. A 8 hónapos mudival kell külön játszani, foglalkozni de a kertben, mert ő meg kinem maradna a nagyok seggéből ezért sétálni ő sem akar.

És nem kapnak 70%-os hústartalmú szuperprémium tápot, sőt még 50%-osat sem mégis boldog, egészséges kutyák mindhárman.

2018. máj. 14. 13:48
 25/48 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem az tartson csak kutyát, aki tényleg okkal veszi. Társat, barátot, szeretne, vagy akár sportolni, versenyezni akar. Az ilyen embereknek a kutya sokat jelent, nem sajnálják rá a sok pénzt, és az időt, hiszen ez nem kényszer, hanem szenvedély nekik. A sima hobbikutyások is élvezhetik a kutyás túrákat, a közös tanulást, nem kell ehhez elszállt sznobnak lenni.

Nem muszáj a 3 óra, de ahogy fentebb írták, lakáskutyáknál viszont tényleg elkerülhetetlen, ha nem akarunk szétrombolt berendezésre hazaérni. Egy kertben tartott kutyának egy 1-1,5 órás séta is elég lehet naponta. De valamennyi mindenképp kell nekik is, és ezt nem szabadna elhanyagolni.

Én személy szerint mindig imádtam a kutyával sétálni, foglalkozni. Akármilyen fáradt voltam, ez egyfajta kikapcsolódásnak számított. Más munka után bedöglik a tv elé, én meg kimegyek egy órára a mezőre a kutyámmal. Persze mindenkinek becsúszhat egy két nap, mikor beteg, későn ér haza stb., és akkor kevesebb a minőségi idő, de ebbe még egy kutya sem halt bele.

Reálisan kell nézni a dolgokat, de figyelembe kell venni, hogy ha már bevállaltunk egy élőlényt, akkor legalább a minimumot biztosítsuk neki. Ha ez derogál, akkor meg tegyük fel a kérdést, hogy minek kellett kutya?

Én éveket vártam, hogy legyen időm, és pénzem álmaim kutyájára. Ő törzskönyves. Hogy miért? Mert beleszerettem ebbe a fajtába, és kerestem azt a tenyésztőt, akinek az elképzelései és a kutyái a legközelebb állnak az én elvárásaimhoz. Szerencsére meg is találtam.

Itt kicsit kitérnék arra amit írtál, hogy "nem tks a kutya, de ettől még ugyanolyan sokat ér". Azt soha, senki nem állította, hogy egy menhelyes keverék, vagy egy szaporítós fajtajellegű kutya kevesebbet érne, mint a legjobb vérvonalú világgyőztes! Minden kutya, azaz minden élőlény értékes, a többi csak külsőség.

A szaporítás, azaz a hozzá nem értő, a kutyafajta LÉTSZÁMÁT növelő tevékenység viszont rendkívül káros. Ha ilyen helyről veszel, azzal ezt a szenvedést támogatod (akár közvetlenül, akár közvetetten).

Sokszor genetikai és fizikális betegségekkel terhelt, hibás kölykök születnek, és bármilyen, a fajtához inkompetens ember szerezhet pl. egy huskyt vagy staffit olcsón. Ha nem illik hozzád a fajta, és nem tudsz felnőni a feladathoz, akkor nagy az esély rá, hogy szerencsétlen kutya az utcán végzi (igenis fontos tudni, hogy neked melyik kutyafajta való, illetve nem való!). Olcsó volt, senki sem sajnálja, majd lesz új. De az úgymond jól tartott, "házi almokból" származó kiskutya is elveszi a lehetőséget esetleg egy menhelyi elől. Ugyanis ott is vannak kölykök, és ott is vannak fajtatiszták.

A hivatalos, felelősségteljes tenyésztő az általa szeretett fajta NEMESÍTÉSÉN dolgozik jó esetben. Egészséges, egyre jobb, egyre szebb kutyák létrehozásán dolgozik, akik hobbikutyaként, kiállításon és munkában is megállják a helyüket. Ha egy bizonyos fajtát szeretne az ember, akkor csakis jó helyről, tenyésztőtől szabad venni, vagy a fajtamentőktől befogadni. Oda általában egyébként szaporítóktól kerülnek a kutyák. De közvetlen a szaporítót tilos támogatni, hiszen ha van kereslet, akkor lesz kínálat is.

És akkor még pár szót az etetésről. A kutyatartás nem olcsó dolog. Bármi történhet, betegség, baleset... az állatorvosi számla nem kímél senkit. Oltások, féreghajtás, kullancs elleni védelem - ezek is mind állandó kiadások. Szerintem jó, ha van egy kis tartalék vész esetére.

Az alap felszerelés legyen meg, a 100adik nyakörv már tényleg felesleges, de aki megteheti nem tudom miért zavar bárkit is.

A kutya egészsége pedig nagyrészt az életmódján, és ezáltal a táplálékán is múlik, csakúgy mint az embereknél. Vannak viszonylag olcsó, de jó minőségű tápok, csak keresni kell, és kicsit utánanézni, hogy pl. miért nem jó a pedigree, de a vele kb egy árban lévő másik meg miért az. A határ a csillagos ég, de lehet találni kb 500Ft/kg árú tápot, ami azért már mégsem szemét kategória. Ha szereted a kutyád, akkor azt akarod, hogy minél tovább éljen, ha lehet egészségesen. De ehhez elengedhetetlen egy NORMÁLIS táp. Lehet aztán ez a táp csúcskategóriás, vagy etethetsz nyersen, de egy bizonyos szint alá nem szerencsés menni.

Sokan itt az ideált kergetik, én magam is erre törekszem több kevesebb sikerrel. Sajnos ennek határt szabhat a pénz, az idő, sok minden. De ha lehetőségem lesz rá akkor igenis elviszem nagyobb sétákra a kutyámat, igenis megveszem a következő nyakörvet is. Addig pedig abból hozom ki a maximumot amiből tudom. Azzal nincs gond, ha egy bizonyos árban keresel tápot, mert többre nem telik. Biztosan kapsz segítséget, és ötleteket.

Csak azt nem szeretik itt, ha valakinek lenne rá pénze esetleg, hogy ne a lehető legszarabbal etessen, de neki nem ér ennyit a kutyája. Na meg a tudatlanság.

2018. máj. 14. 13:50
 26/48 anonim ***** válasza:
30%
Nekem nincs kutyám, de pl nem értem miért ugranak egyesek a másik torkának ha pl a táp nem a legjobb fajta, igen tudom, hogy nem a legjobb összetételű, de a menhelyen se kapnak másat. Csak jobb helye van a kutyának egy szerető családnál, mint a menhelyen egy lyukban ácsorogva egész nap.
2018. máj. 14. 14:15
 27/48 anonim ***** válasza:
22%

Kedves 24-es: az lehet, hogy a lusta, tudatlan “gazdák” a magamfajta miatt tesznek fel ilyen kérdéseket, de hogy neked egy kutya is pont egyel több, mint amennyit kéne tartanod, az is biztos!

És léyg nagyon büszke, hogy leszólod azt, aki egy húsevő ragadozót, akinek a farkas az őse, mags hústartalmú táppal ezet. Külön gratulálok! :)

2018. máj. 14. 14:36
 28/48 aranyos121 ***** válasza:
59%

fajta függő hogy a kutyáknak mennyit kell sétálni nyílván egy tacskónak kevesebbet kell mint egy németjuhásznak mondjuk de aki ért a kutyákhoz annak a tanácsát mértnem lehet megfogadni? O.o nem okoskodás csak tanácsot adnak neked a kutyák érdekében

(nem olvastam az előző kommenteket csak párat)

2018. máj. 14. 15:51
 29/48 aranyos121 ***** válasza:
78%
és igen kérlek hogy fogadd meg a tanácsokat igen van amikor nem ajánlanak valakinek egy bizonyos kutyafajtát mert vannak olyan kutyafajták akiknek keményebb gazdi ajánlott mert egy kezdő gazdi kezei közül könnyen kicsúszik és nagy gond lehet!
2018. máj. 14. 15:53
 30/48 aranyos121 ***** válasza:
100%
9es..nem mindenki tud több kutyát tartani, és attól hogy valakinek több kutyája van attól még néha kell sétáltatni őket hogy lássák a külvilágot, szabadnak érezzék magukat mert én is elvagyok itthon a szüleimmel de mi is szeretünk menni is..a kutyák is lehet hogy ha valaki több kutyát tart és tök jól elvannak a kutyák az akkor is kevés
2018. máj. 14. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!