Mit rontottunk el?
Vettünk egy boxot a kocsiba, mert egyre többet visszük magunkkal, és fő a biztonság.
Megvettük, hazavittük. Leraktam a szoba közepére nyitott ajtóval, hogy szagolgassa meg. Ott voltam mellette, ahogy kell meg is szagolgatta, aztán bele is merészkedett. Megdicsértük kapott jutalomfalatot. Lent volt hagyva még vagy 1 órát ki be járkált. Aztán elraktuk. Másnap a kertbe ugyanezt eljátszottuk belement, jutalomfalat dicséret. Harmadnap szintén belement be is zártam már az ajtót, nem szólt rá semmit, ezért ismét jutalomfalat. Utána beraktuk a kocsiba, ott is belemászott, bezártuk az ajtót, szépen meg lett dicsérve. Nem mentünk sehova ott ültem mellette 5 percet, aztán kiengedtük. Kicsivel később ugyanez akkor 10 percet. Pénteken elmentünk vele az utca végéig, úgy hogy benne volt, de ahogy elindultunk iszonyú ugatásba, és nyugtalanságba kezdett. Ez az egész kb 5 perces művelet volt. Tegnap elmentünk 10 percre otthonról ugyanígy viselkedett. Ma el akartunk menni igazából 25 percre tőlünk a dunához hagy szaladgáljon, de eszméletlenül nyugtalan benne. Szenvedés volt odafele az út, és visszafele is. Szoktattuk szépen lassan, és még élmény is érhette a dunánál, meg játszott is nagyot. Azt hittem legalább hazafele nyugiba lesz, mert eléggé elfáradt. Mit rontottunk el?
Ti nem rontottatok el semmit, nagyon szépen végigcsináltátok a szoktatást.
A kocsi volt szokatlan neki, a hangok és a fura mozgás a tappancsai alatt.
Úgy vettem ki a sorokból, hogy a nyugtalanság ellenére simán be lehetett tenni a kocsiba másnap.
Szép fokozatosan meg fogja szokni :)
Amikro kocsiba ültök, akkor viselkedjetek úgy, mintha ez lenne a világ legnagyszerűbb dolga ("Autózunk! Elautózunk a Dunához! De jó!")
Szokásos dícséret, jutalom
Esetleg be is rakhattok egy játékot vagy rongyot mellé amit szeret, talán eltereli a figyelmét
A játék jó ötlet, meg alá az itthoni kisebb plédje is, amin nem kopog a körme. Nyugodtan beszéltünk hozzá, meg párommal egymáshoz, hogy érezze, hogy mi teljesen nyugodtak vagyunk. Akkor nem reménytelen örülök :) idővel rájön, hogy igazából, jó helyekre megyünk, amikor boxba kell kerülnie :)
Köszönöm a választ!
Ki pontozta le az elsőt, és miért?
Teljesen jó dolgokat írt! Semmi kivetni való nincs benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!