Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet nem észrevenni,...

Hogy lehet nem észrevenni, hogy a kölyök benne marad az anyában?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöméknél születtek még tavaly kölykök. (Nem tenyésztők, csak egyszer akartak almot, amit én is elítélek, de most ebbe inkább ne menjünk bele...) Később mesélte a csaj, hogy 7 kölyök lett volna, kettő benne maradt az anyában, amit csak másnap vettek észre. Meg kellett császározni a szukát, az egyiket újra tudták éleszteni, de a másik elpusztult. A szuka 4 éves volt és első alom.

Hogy lehetséges nem észrevenni az ilyet? Illetve hogy lehetséges, hogy csak egy nap múlva veszik észre, hogy baj van? Én vagyok tudatlan vagy ilyen tenyésztőknél is előfordulhat? Nem az lett volna a normális, hogy még aznap észrevegyék és azonnal jöjjön az orvos? Mit gondoltok?

2010. jún. 14. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem értek az állatokhoz. De régen volt olyan, hogy mikor nők ikrekkel voltak terhesek, megszületett az egyik baba, és nem vette észre a bába, hogy lesz másik is. És órák után született meg. Na ez is érdekes. Mert a méhlepénynek ki kell jönni, nem? De ez már régen volt, még didi mamám idejében.
2010. jún. 14. 12:53
 2/8 anonim ***** válasza:
*dédi
2010. jún. 14. 12:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Nekem is emiatt érdekes, mert hogy nem lehet észrevenni, hogy a méhlepény nem jön ki?
2010. jún. 14. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden magzatnak saját lepénye van, ami a magzat UTÁN jön ki, embernél is, állatnál is.

Egyszeri alom gazdája nem tenyésztő, és ha nem jár utána, nem készül fel, persze hogy nem ért hozzá. Tapasztalt, hozzáértő tenyésztőnek van állatorvosa, aki tapintással egyértelműen meg tudja határozni: van-e még kölyök a szukában.

2010. jún. 14. 13:02
 5/8 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Az ellés utáni ultrahang pont az ilyen dolgok kivédésére szolgál.
2010. jún. 14. 13:52
 6/8 Akiteki ***** válasza:

Így járnak, akik felelőtlenül szaporítanak.

Ellés után azonnal állatorvos, injekció, ergam cseppek. Szükség esetén ultrahang. Ez a minimum.

2010. jún. 14. 13:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Tökéletesen egyetértek azzal, hogy felelőtlenek és nem értettek hozzá. Csak egyszerűen elképesztő és felfoghatatlan számomra, hogy ezt nem vették észre. Még szerencse, hogy a szuka nem pusztult el. :(
2010. jún. 14. 14:11
 8/8 Akiteki ***** válasza:
Nagy mázli. Egy ismerősömnél, aki egyébként tenyésztő volt, az állatorvos hibájából maradt benne egy kölyök. Halott volt. Az anya életéért egy hétig küzdöttek, és még 3 testvére is belehalt a dologba, mert a teje is megromlott.
2010. jún. 14. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!