Hangszál eltávolítás kutyánál? Ez nem állatkínzás?
Biztos, hogy nem végeznek.
NE VEGYÉL KUTYÁT!!!!!!
De állatkínzás, csonkítás, és megfosztja egy kommunikációs lehetőségtől.
Plusz szerintem fáj is neki.
Ugye csak elméleti kérdés, és nem szeretnél műttetni?
Debarkálásnak (debarkation) hívják, és a nyolcvanas években csinálták az Egyesült Államokban. Nem vették ki a hangszálat egészen, csak "levettek a hangerőből". Tipikus amerikai módi, hogy az állatot gépként kezeljük, és ha nem jól működik, "megszereljük". Aztán jöttek az állatvédők, és hála Istennek ezt az állatkínzó hülyeséget betiltották. Hasonlóan, mint a macskák karomtalanítását vagy a csirkék csőrének levágását.
Magyarországon nem hiszem, hogy találsz olyan állatorvost, aki elvállalna ilyesmit. Esélyesebb, hogy a taknyodon csúszol ki a rendelőből.
Már vártam, hogy jöjjön valaki, aki szerint az ivartalanítás pont olyan, mint átvágatni a kutya hangszálait.
Én ivartalanítás párti vagyok, mert nem szeretnék "véletlen" almokat. És azt sem, hogy a kan kutyám kiszökjön egy tüzelő szuka után. Javarészt kinti munkakutyáim vannak, nem opció, hogy minden pillanatban rajtuk tartsam a szemem. A betegségekről nem ejtek szót, mert már megtették helyettem.
Egyik kutyámnak sem hiányoznak az ivarszervei. Semmi gondot nem okoz nekik, hogy nem szaporodnak. Boldog életük van. Egy általad említett műtéttel ellenben a kutya kommunkálási lehetőségét veszed el. Nem tudom, hogy fájdalmas-e, nem is érdekel. Feltételezem te sem örülnél, ha soha többé nem beszélhetnél.
Szerintem nem végeznek ilyen műtétet Mo-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!