Egy mudi memmyire érezné magát jól városban?
Én több panelmudit is ismerek 😀
Amennyiben van napi 2-3 órád a kutyával foglalkozni, akkor igen. Intenzív fizikai fárasztas (futás, labdazás,futtatóban más kutyákkal bandázás,túrázás) kutyasuli, trükkök/vezényszavak tanítása gyakorlása. A mudiról tudni kell, hogy kifejezetten csahos fajta. Olyan lakóközösségbe érdemes csak vinni, ahol tolerálják az ugatását. Természetesen egy jól tartott állat nem fog egész nap tutulni, de nem lesz egészn nap csendben.
A mudi bárhol jól érzi magát, ha sokat lehet a gazdival.
Náluk a behívást nem is nagyon kell tanítani, mert az alapfelszereltség részét képezi. Nem megy a gazditól pár lépésnél messzebbre. Gazdifüggők (persze minden kutya az, de a mudi ki sem akar szállni a gazdi aurájából)
Megfelelő mozgás, fárasztás és szocializálás kell neki. Kint, vagy bent lenne?
Nagyon fontos még pici kölyökként elkezdeni nevelni, mert hajlamosak nagyon hamar, nagyon hangosan házat őrizni :) és nem komálják a többi kutyát. Ezeken lehet a neveléssel finomítani.
Egyébként ismerek lakásban lakó mudit is, aki megfelelő foglalkozás mellett nagyon jól elvan.
Nekem kettő van, nagyon szeretem ezt a fajtát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!