Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyivel roszabb, ha minőségi...

Mennyivel roszabb, ha minőségi száraz táppal etetek, mintha BARF modell szerint?

Figyelt kérdés

Acana, Orijen szintű tápra gondoljatok.

Illetve néha-néha jutalom falatnak szárított hús/hal...

Ez mennyivel rosszabb mint a BARF?

2018. ápr. 27. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám, hogy rosszabb. Inkább azt, hogy teljesen más. Vannak képek a neten, ahol összehasonlítják a tápos kutyát és a nyerses kutyát. Na ott látható a különbség. Aztán midenki eldöntheti melyik szimpatikusabb neki.

Egyébként jelenleg én is tápozok (Platinum), de váltani akarok. Hogy BARF, vagy Prey azt még nem döntöttem el.

2018. ápr. 27. 14:51
 2/11 anonim ***** válasza:
59%

Annyi, hogy a kutya, mint ragadozó, az eredeti, legtermészetesebb tápláléka a hús, a nyers hús és egyéb "kiegészítők", amiket a levadászott állat gyomortartalmából szed be.

Nos, a tápban lényegében benne van ugyanaz, csak szárított, "mű" formában.

Az űrhajós kajához tudnám hasonlítani: minden benne van, amire szükség van a szervezetnek, de mégsem az IGAZI.

Illetve a különféle eljárások meg vegyi anyagok miatt a tápos kutyák nagyobb eséllyel lesznek allergiások, rákosok.

Én hússal etetek, hetente 2x kapnak hozzá egy kis tál nyers különböző darabokra aprított zöldséget és gyümölcsöt, amire csapok egy-egy tojást, esetleg kis túrót vagy kefirt kapnak hozzá. Az idős kutyáimnak a húst beleforgatom az ízület erősítő porba, valamint kúraszerűen adagolok vadlazacolajat.

Ennyi és semmi több, nem kell ezer féle anyagot beadagolni nekik, ha húst kapnak, akkor nincs szükség mindenféle anyagokra, mert a hús az eredeti eledelük, attól lesznek, erősek, egészségesek és valódiak.

2018. ápr. 27. 15:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem sokkal.
2018. ápr. 27. 16:18
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Az a baj, hogy nem tudom összehasonlítani, mert nem találtam még ilyen tápot. Mi barf szerint etetünk és a kaja 15% rost vagyis zöldség,gyümölcs. Nem találtam meg olyan tápot aminek a valódi hústartalma eléri a 85% -ot. Ha meg találnék is valszeg 4* annyiba kerülne, mint barf szerint etetni. Azt sem tudom milyen minőségű anyag van a tápban. Ha veszek húst a kutyának látom, hogy milyen érzem milyen a szaga. A tapokon nem szükséges minden összetevőt feltüntetni így nem lehetek biztos benne, hogy esetleg van e benne pl.színezék,ízfokozó. A tápokat úgy gyártják, hogy a gazdinaknis elfogadható legyen a szaga,kinezete..stb . A húsnál tudod, hogy az hús és kész. Nem raknak bele semmit azért, hogy a gazdinak vonzó legyen. A maradék része pedig saját tapasztalat. Aki normálisan barfozik (mert bizony azt rendesen el lehet cse szni) mindenkinek nagyon pozitív a tapasztalata es soha nem térne vissza a táphoz.
2018. ápr. 27. 17:06
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Nem rosszabb. Én próbáltam a BARF-ot, mert milyen divatos, de nagyon nem jött be. És sajnos több ismerősöm is ezt mondja. Egy fiziós barátom is BARF-ról tért tápra vissza, mert rendszeres volt a sántítás a munkakutyáinál.
2018. ápr. 27. 18:14
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Nekem az állatorvos mondta, hogy a BARF mindenképpen drágább, még a gyógytápoknál is... Persze csak ha rendesen csinálják.

Illetve azt mondta, hogy nagyon vegyesek vele az eredmények.

Egyszer majd lehet, hogy kipróbáljuk, de mivel kicsi a mélyhűtő, ezért egyelőre nem vennék egy nagyobb fagyasztót.

Vagy nem tudom, még azért várom az érveket pro-kontra.

2018. ápr. 27. 18:31
 7/11 anonim ***** válasza:
57%

A BARF macerásabb, és a te felelősséged, hogy jól állítsd össze, mert akár árthatsz is vele hosszú távon. Ha nincs forrás, ahonnan változatos, minőségi húsokat tudsz beszerezni, ha nem akarsz fagyasztómérettől függő időközönként akár órákon át porciózni akkor nem neked való ez az etetési mód.

Nincs gond a valóban jó minőségű tápokkal, ha bírja a pénztárcád, és a kutyád is szereti, egészséges tőle akkor tényleg sokkal egyszerűbb tápozni. De ezt ugye nem lehet 100%osan a saját kutyád igényeihez szabni.

A barf legnagyobb előnye márpedig szerintem ebben rejlik, továbbá természetesebb, és pontosan tudod mit eszik a kutya. A rágással járó előnyök is említésre méltók.

De ha nem tudod, vagy nem akarod bevállalni azzal sincs semmi gond. Kis utánajárással meg lehet találni azt a tápot ami minőségi, és a kutyád életviteléhez leginkább passzol. Nem feltétlen rosszabb ez, csak más, ahogy fentebb is írták.

Én barfozok, de nem ítélem el szektás módon a tápokat sem.

2018. ápr. 27. 18:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nekünk is kicsi a fagyasztónk, kb 4 napi adag fér el benne (napi 2x kap enni, összesen 800g-ot). Szóval nálunk gyakran van porciózás. Kb. árban egy jó minőségű táppal egyenértékű a havi költség, de ugye ez is sok mindentől függhet. Nincs túl sok lelőhely errefelé, a kaja alapját a szárnyas adja, de persze kap mást is. Ez tényleg elég egyénfüggő, valakinek megéri, valakinek nem. A kutyámnak úgy látom jót tesz, és imádja, szóval a közeljövőben nem tervezek váltani :)
2018. ápr. 27. 18:43
 9/11 anonim ***** válasza:
59%

~a barf természetes és eredeti

-a táp a városi változat

~a barfban a hús az hús

-a tápban sosem fogod tudni pontosan mi van benne

~a barf a kutyákra jobb hatással van

-a táp sok betegséget, allergiát és rákot okoz

~a kutyák a barfot jobban szeretik

-a táp függőséget okoz ezért eszik meg de a legtöbb kutya csak kényszerből eszi

~a barfot személyre szabhatod

-tápból is rengeteg millió változat van de személy szerint nem tudod a kutyádnak alakítani

2018. ápr. 28. 09:37
 10/11 A kérdező kommentje:

~a barf természetes és eredeti - egyetértünk

-a táp a városi változat - ???

~a barfban a hús az hús - a tápban is, nem hiszek az ezzel kapcsolatos konteókban. Az Orijen/Acana egész biztos, hogy megbizható.

-a tápban sosem fogod tudni pontosan mi van benne - elég részletesen fel vannak tüntetve, ha cslanának vele, akkor a Pedigrére is azt írnák, hogy 75% hús és nem azt hogy 4...

~a barf a kutyákra jobb hatással van - hát igen, ez az amit az álatorvosunk cáfol. Persze mondta, hogy ez csak az Ő véleménye. Biztos van olyan doki is aki egyetért.

-a táp sok betegséget, allergiát és rákot okoz - Na ez viszont egyenesen nem igaz!

~a kutyák a barfot jobban szeretik Itt orvosok leírják az előnyöket és hátránykkat: [link]

Itt a "Kifejezetten cáfolható előnyök" részt olvasd el! Közte van a rák megelőzése is.

-a táp függőséget okoz ezért eszik meg de a legtöbb kutya csak kényszerből eszi - ez így ellentmondásos, most akkor függő, vagy kényszerből eszi mert nincs más?

~a barfot személyre szabhatod - bizonyos kereteken belül valóban. Kérdés, hogy nincs e az összes vállalható kombinációból már táp... ?

-tápból is rengeteg millió változat van de személy szerint nem tudod a kutyádnak alakítani - biztos ez?

2018. ápr. 28. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!