Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Stattfordshire terrier házőrző...

Stattfordshire terrier házőrzőnek, családba gyerekek közé?

Figyelt kérdés

Én nem hiszek abban, hogy egy kutya, amelyik családban gyerekek között más kutyákkal szocializálódik, később problémái lennének a viselkedésével. Abban viszont hiszek, hogy vannak kutyák, akik természetüknél fogva egyszerűen csak nem alkalmasak bizonyos "pozíciók" betöltésére.

Mit gondoltok a Stafiról családba, illetve házörzőnek?

Elsősorban saját tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem olyanoktól, akik azért tartják, hogy menőzzenek vele az utcán. :)

2018. ápr. 24. 13:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Tenyésztőtől. A "magánszemélyek" fajta jellegű keveréket árulnak.

Csak szerződéssel, garanciával vegyél.

Vagy kérdezd meg a fajtamentést, van-e kölyök, ha nincs a vásárlásra 150-200ezred.

2018. ápr. 24. 15:35
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A túltenyésztettet szerintem itt az akár beltenyésztett, idegbeteg szaporítós kutyákra érti az illető. Vagy ha abból indulunk ki, hogy szatyorban hordott, akkor ez a kistestű, márkicsitsememlékeztetfarkasra téma.

Mindenképp hozzáértő, felelősségteljes tenyésztőt keress. Nem csak a küllem, de a személyiség, a karakter miatt is. Ilyen erős, nagyobb kutyáknál ez kifejezetten fontos, mert ha félős, ideggyenge, és pl a gyereked véletlenül megijeszti, akkor nem ússza meg egy kis karcolással, mint egy yorkie esetén mondjuk.

Tehát egy egészséges kutya mindennek az alapja, utána pedig rajtatok áll, hogy jól szocializált, barátságos, kiegyensúlyozott társatok legyen.

2018. ápr. 24. 15:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez szép és jó de házőrzőnek teljesen alkalmatlan a klíma miatt is, mivel a téli hideg időjárásnak köszönhetően nem lehet télen kinnt tartani. Nem bírja a -15-20 fokot és ezzel nincs is semmi gond mert nem erre az éghajlatra lett kitalálva, viszont azzal már van gond, hogy sokan ezt figyelmen kívül hagyják és a nagy "szeretett házikedvencet" ugyan úgy kinnt tartják fagyoskodni.
2018. ápr. 24. 17:04
 14/15 Platypus ***** válasza:
100%
Biztos van olyan sztaffi, ami őrzi is a házat, de amiket én ismerek, azok a betörőt is farokcsóválva várják.
2018. ápr. 24. 17:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mennyire "őrzi majd a házat", elég lutri ennél a fajtánál, hiszen nem erre lett kitenyésztve. Valamelyik staffi védi a területét, valamelyik nem.

Én vizslával voltam ugyanígy, hogy hátha ugat majd egy-kettőt, mert én többnyire "házőrző típusú" vizslákat ismerek, de az enyém nem olyan lett végül.

2018. ápr. 24. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!