Mit tegyek, hogy a kutya ne nézzen hülyének a hátam mögött?
Talán furcsán hangzik a kérdés. Amikor kocsival állok be, a maradj parancsra leül, nem rohan ki, megvárja még beülök a kocsiba és míg behajtok az udvarra addig kirohan fut egy kis kört és ugyan oda leül, azt hiszi nem látom! Amíg ott vagyok és látja, hogy látom, nem lépi át a "küszöböt" sem, de mikor azt hiszi nem figyelem, kirohan...aztán mikor kiszállok az autóból szabályszerűen vigyorog rám. Féltem, mert csendes utca, de még kajla (7,5 hónapos), félek kiszalad egy autó elé. Most már úgy állok be, hogy addig felzárom a teraszra, de lehetne ezen változtatni? (csak a ház előtt fut egy kört de olyan gyorsan, hogy mire a kapun áthajtok visszaér, esélyem sincs leleplezni)
Egyébként egy ivartalanított Husky szuka. Mozgatva van, nagy kert, minden nap séta, labdázás, kötélhúzás (ez a kedvence) és van egy másik (bár már nem túl aktív, öregecske) kutya is társaságnak.
Marad a teraszra zárás, vagy valaki fogja, amíg beállsz.
" megvárja még beülök a kocsiba és míg behajtok az udvarra addig kirohan fut egy kis kört és ugyan oda leül, azt hiszi nem látom! "
A maga kis pimasz módján amúgy ez tök aranyos. :)
Esélytelen, hogy bármit tudnál tenni.
Van egy 7 éves kutyám, a3-as agilityben(szóval képes rá, hogy 40 mp-ig egy full idegen helyen, 100 kutya között póráz és játék/jutifali nélkül úgy ugráljon, ahogy én fütyülök)
A kapun viszont a mai napig kirohan, ha megtalálja rá a lehetőséget.
Én is vagy becsukom valahova, vagy berakom a kocsiba, magam mellé, amig beállok.
Van egy másik kutyám is, ő tud viselkedni.
Viszont mindig megfordul a fejemben, hogy kipróbáljam az elektromos nyakörvet, de valahogy nem visz rá a lélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!