Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért húzza le mindenki...

Miért húzza le mindenki ennyire a Royal Canint? Tényleg ennyire rossz?

Figyelt kérdés

Kölyök tacskóm van. RC-nal lezdtük el az etetését, mert a tenyésztőnélnis azt kapott. Utána sokat olvastam, mindenki szidta a royalt mint a bokrot, es mivel a legjobbat akarom a kutyanak, igy áttértünk a Platinumra. De nem szereti, alig eszik belőle. Na, mivel itthon van mindkettő, az előbb szépen magam elé vettem a zacskókat, hogy megbizonyosodjam, miért ilyen rossz is a RC. Na, hát a beltartalmi értékei jobbak, mint a Platinumnak: nyersfehérje 30% mig a Platinumnak 27%, nyershamu 6,9% platinumnak 7,9% es igy tovabb.

Akkor hogy is van ez?

2018. ápr. 22. 10:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt nem értem mit nem értesz? A harmadik/nagyedik összetevő az állati eredetű, az első kettő vagy három gabona. Ezenkívül szójat tartalmaz amit a kutyák kb. 10%-a megsem tud emészteni. Ezenkívül megnem nevezett adalékokat, tartósítószerket tartalma. Minden valamire való táp úgy indul, hogy nem tartalmaz szóját, tartósítószert, szinezéket! És az első maximum a második összetevője hús. Nem pedig csak fehérje ami tejportól a tollig kb bármi lehet.
2018. ápr. 22. 12:58
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szójaolaj... Már itt kizártam :D
2018. ápr. 22. 13:06
 13/25 A kérdező kommentje:
Hát jó, akkor majd rakok elé paltinumot, aztán csak éhendöglik egyszer!
2018. ápr. 22. 14:41
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nemeszi a platinumot akkor vegyél valami középkategoriás konzervet vagy alutasakost és a száraztáp ajánlott mennyiségének 10-15%-át helyettesítsd 5x-ös mennxiségű konzervvel. Pl. ha platinumból kell neki 200 gr, akkor addsz neki 170/180 gr szárazat és mellé 150/100 gr (30gr x5, 20gr x5) nedveset. Hűtőben 48 órát simán elvan a bontott konzerv, szóval több napra elég egy doboz. Fressnspf multifit konzervek elég jók például.
2018. ápr. 22. 15:19
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor próbáltál átállni platinumra ugye keverzed az rc-vel? Nemcsak egyik alkalomról a másikra lecserélted a tápot... 7 napig 1/3 rész új (platinum) 2/3 régi (rc). Aztán ugyanennyi ideig 2/3 új, 1/3 régi.
2018. ápr. 22. 15:32
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld előbb felesben adni a royalt meg a platinumot.

Ha úgy sem tetszik neki, mégnagyobb arányban a royalt.

Majd szépen lassan csökkenteni, mígnem teljesen átálltok a másik tápra.

Ha picit beáztatod, jobban átveszi a másik táp a RC-aromákat ès illatokat. Tutu megeszi :-)

Amúgy próbáld ki: szagolj bele a RC-ba és egy másik tápba. Nekem a royaltól konkrétan összefut a nyál a számban.

2018. ápr. 22. 15:36
 17/25 A kérdező kommentje:
Igen, en is keverni akartam, de ra van irva a zacskora, hogy ne keverjuk a jo emeszthetoseg miatt. Szoval de, mivel ez volt az instrukcio, ezert nem kevertem.
2018. ápr. 22. 16:01
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Persze, állandóan nemszabad különböző tápokat keverve adni. De tápváltásnál meg kötelező.
2018. ápr. 22. 18:53
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne gondold, hogy attól jobb egy táp mint a másik, hogy százalékban több fehérje van ráírva. Miért?

1: A kutyának egyáltalán nem kell túl sok fehérje. Sőt, káros is lehet hosszú távon. 25% körül lenne az ideális, a valódi húsban még ennél is kevesebb van amúgy. (Ezért is lehet egészségesebb alternatíva a BARF-ozás.) Tele vagyunk vesebeteg kutyákkal így is, nem kell beléjük még jobban nyomni ezt a rengeteg fehérjét.

Egyébként az én kutyám (és még sok más kutya is) nem is bírja az erős "szuper-prémium" tápokat, a magas fehérje tartalmuk miatt. Már a RC is problémás volt neki kissé mikor azt kapta, de más tápok 32%-tól kezdődő fehérjéjétől már brutál volt a széklete.

2: A százalékban megadott fehérje érték NEM CSAK állati eredetű fehérjéket jelent. Nincs feltüntetve, hogy abból mennyi a növényi fehérje. Lehet hogy a húsból származó fehérje kb. 5%, növényi eredetű pedig a maradék 25%. Ez sosem derül ki a vásárló számára. De mindenesetre aggasztó, ha tényleg így van, elvégre húsevő állatról beszélünk.

A kérdésre válaszolva, és még a 2-es ponthoz hozzáfűzve, ne a százalékokat nézd csak. Olvasd el az összetevők listáját, ahol csökkenő sorrendben vannak feltüntetve a tápban lévő dolgok. Ez alapján mindjárt ki is derül, hogy vajon főként növényi vagy állati fehérjékről van-e szó. Én nemrég vettem pl RC-t a kutyámnak (nem önként és dalolva, gyógytáp kell neki szóval muszáj volt), de nagyon utálom. Az összetevőket olvasva kábé ezekből áll: kukorica, búza, génmódosított szója, növényi eredetű származékok, növényi kivonatok, növényi melléktermékek, állati melléktermékek... stb.. plusz még a tartósítószer is jön ehhez. Egy normális tápban (amit fele annyiért megkapsz mint az rc-t, vagy még kevesebbért, mint pl. Josera, Brit, Happy Dog) ezeknek az összetevőknek a nagy része nem található meg a tápban. És nem véletlenül van ez így, hiszen ezekre semmi szüksége egy húsevő állatnak, illetve problémákat is okoz, pl allergia, az én kutyám meg a szójától felpuffad és itt nyöszörög egész este konkrétan.

Na ezek után döntsd el, hogy jó táp-e a RC. Hasonlítsd össze a csomagolást más tápokéval.

Amúgy Platinumot én sem adnék, de csak azért mert puha és én azt szeretném hogy rágjon a kutya evéskor.

És ne a kutyádra bízd a döntést, hogy mit egyen. Azt egye amit elé raksz. Te felelősséged, hogy megfelelő táppal etesd. Ha a csokit, cukrot szereti, akkor azt adnál neki? Ugye hogy nem.. Szóval válassz ki egy jobb minőségű tápot és azt tedd elé. Ne adj neki mást, csak azért válogat mert megteheti. Ha éhes lesz, megeszi. És ez nem kínzás (sokan mondják sajnos pedig), hiszen jó minőséget kap és ezáltal minden igénye fedezve lesz. Az ízfokozóval telenyomott táp persze hogy jobban csúszik neki..

2018. ápr. 23. 01:41
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom de rosszul értelmezed a leírást!!!!

Az összetételnél azt kell figyelni, hogy az első helyen hús legyen, és lehetőleg ne legyen benne kukorica, és szója, sőt minél kevesebb gabonát tartalmaz annál jobb!!!

És az analitikus beltartalmat ne keverjük össze a hústartalommal mert az NEM UGYAN AZ!!!

Egy táp fehérje tartalma akkor ideális ha 24- és 28% között mozog! Ha kevés hústartalom mellet magas a fehérje szint az attól van hogy túl sok benne a növényi vagy + hozzá adott fehérje!

Az RC tápjainak többségében túl sok a kukorica, kevés a hús és csak egy féle fehérjét csirkét, tartalmaz, és ízfokozókat használnak azért, hogy a kutya szívesen fogyassza.

A Platinum egy kiváló termék, ezerszer jobb összetételű és optimálisabb fehérje tartalmú táp mint bármelyik RC amit a piacon lehet kapni (gyógytápok kivételével). Az pedig hogy a kutya nehezen ette nem meglepő, mert a Platinum nem tartalmaz ízfokozókat. Következetesnek és erélyesnek kell lenni. Megkapja az adagját, 10 perc múlva ha nem eszi meg elveszed, másnap újra. A harmadik napon meg fogja enni. Hosszú távon jobban jársz a Platinummal!

2018. ápr. 23. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!