Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám a 3 éves komondo...

Hogyan tudnám a 3 éves komondoromat rászoktatni a sétáltatásra?

Figyelt kérdés
Az udvarban már egész jól megy, ha elkezdi rágni a pórázt, megállunk és rászólok, ha ügyesen jön, akkor kap jutalomfalatot. Ám amikor kimegyünk az utcára, mint a veszett kutya, tisztára megbolondul, mintha nem lennék ott, és a jutalomfalat is hiába. Olyankor ő sétáltat engem, gondolom, el tudjátok képzelni a jelenetet... 40 kilós tiszta izom kutya húz egy 50 kilós lányt:D Mit tegyek? Vegyek szorítónyakörvet? Eddig 3-szor mentünk az utcára, tudom, hogy türelmesnek kell lennem, nem is várok rögtön eredményt, csak arra kérlek Titeket, adjatok tanácsokat, hogy mivel tehetem egyszerűbbé a folyamatot. Előre is köszi!
2010. jún. 12. 20:58
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát, ez az! Hogy a tiétek szuka! De ő egy végtelenül önfejű kan, aki vagy 4x olyan erős, mint én. És hiába rántom meg a pórázt, ő megrántja még erősebben, aztán húz a fenébe! Muszáj lesz ezzel a fojtónyakörvvel kezdenem, mert nagyon erős kis dög:)

Ő egy ócsai tenyészetből van, a szüleim hozták, a fajtájához képest elég 'selejtes', mivel kicsi termetű, az alsó fogai előreállnak, a szemei világosbarnák (de ahogy azzal nézni tud!), és sajnos epilepsziája van, ami viszont a gyógyszerek hatására nem jön ki rajta, szerencsére. Mindezek ellenére imádom, csodálatos kutya, nem agresszív, kötözködő, a cica rajta szokott aludni! Csak mint írtam, önfejű, ahogy ez a komikra jellemző, és sajnos nem foglalkoztunk vele eleget az utóbbi egy évben, én a tanulmányaim miatt, szüleim meg lusták, vagy nem tudom. Nagyon sajnálom, hogy csak mostanában döbbentem rá, hogy milyen remek állat, de jobb később, mint soha, és szerencsére még fiatal. Sajnos képet nem tudok róla, jelenleg mindenféle digitális eszközöknek híján vagyok:/

2010. jún. 12. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!